ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Економија19/04/2019

КОВАЧ: ПРИЛИКА ЗА ЧВРШЋЕ ПОВЕЗИВАЊЕ ПРИВРЕДНИКА РЕГИОНА

 

БИЈЕЉИНА, 19. АПРИЛА /СРНА/ - Министар туризма и трговине Републике Српске Драгица Ковач отворила је данас у Бијељини 10. јубуларни Сајам туризма и гастрокултуре, поручивши да су сајамске манифестације добра прилика за чвршће повезивање привредника у земљи и региону, размјену добрих пракси и искустава.

 

Истакавши да је ово традиционална манифестација, Ковачева је изразила задовољство што је имала прилику да отвори овај сајам који је значајан за Бијељину и Семберију, као и за Републику Српску.

"Туристички потенцијали које има Семберија и Република Српска на оваквим манифестацијама имају прилику да се покажу свијету, да се промовишу и да, оно што нам је заједнички циљ, доведу што већи број туриста у наше крајеве, те да тако помогнемо развој комплетне привреде", рекла је Ковачева новинарима.

Она је позвала све који могу да дођу и посјете Сајам и град Бијељину, истакавши да ће имати шта да виде и да понесу позитивне и добре утиске.

Ковачева је навела да је данашње потписивање протокола између туристичких организација Републике Српске и Војводине од великог значаја.

"Имамо изузетну сарадњу са Србијом у свим ресорима, па и у ресору трговине и туризма. Одабрали смо да ово потписивање протокола о сарадњи буде у Семберији јер она практично представља отворена врата између Српске и Србије", рекла је Ковачева.

Она је нагласила да заједничким наступањем Србије и Српске постоје веће могућности према свијету којем представљају своје туристичке потенцијале и тако унапређују туризам и привреду у обостраном интересу.

Градоначелник Бијељине Мићо Мићић рекао је да је поносан што на бијељинском Сајму туризма и гастрокултуре данас своје производе представља 110 излагача из земље и региона, истакавши да туризам сигурно може помоћи и друге привредне гране, на добробит свих грађана и развој Бијељине.

Директор градске Туристичке организације Радосав Ђокић навео је да је овогодишњи сајам угостио 110 излагача из Републике Српске, Србије, Словеније, Хрватске и Црне Горе, што је двоструко више него прошле године, те очекује да ће за два дана окупити скоро 5.000 посјетилаца.

Организатор сајма је градска Туристичка организација, генерални покровитељ град Бијељина, а медијски Радио Бобар.