ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Друштво20/04/2019

ОСУМЊИЧЕНИ ЗА УЧЕШЋЕ НА СТРАНИМ РАТИШТИМА ТРАНСПОРТОВАН У БиХ

 

САРАЈЕВО, 20. АПРИЛА /СРНА/ - Осумњичени за учешће на страним ратиштима чији су иницијали И.Ћ. /24/ транспортован је у БиХ и налази се у притвору, саопштено је из Тужилаштва БиХ.

 

Донесено је рјешење о одређивању притвора и И.Ћ. је спроведен у притворску јединицу Суда БиХ, те ће против њега бити настављен кривични поступак у складу са законом.

И.Ћ. је осумњичен за кривична дјела организовање терористичке групе, противзаконито формирање и придруживање страним паравојним или параполицијским формацијама и тероризам.

По наредби Суда БиХ, за И.Ћ. је раније расписана међународна потјерница.

У складу са међународним обавезама БиХ, Тужилаштво БиХ је у сарадњи са Граничном полицијом, Агенцијом за истраге и заштиту, Министарством безбједности, Обавјештајно-безбједносном агенцијом, МУП-ом Кантона Сарајево, а у координацији и сарадњи са Владом и Амбасадом САД у Сарајеву, провело низ активности које су резултирале трансфером држављанина БиХ са сиријског ратишта.

"Тужилаштво БиХ исказује спремност и посвећеност у провођењу закона и међународних обавеза у борби против тероризма и захваљује се на сарадњи свим агенцијама за провођење закона у БиХ, а нарочито Влади и Амбасади САД у Сарајеву на исказаној подршци и помоћи у реализацији ових активности", наводи се у саопштењу.