ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Политика20/04/2019

ПОСТОЈИ ПЛАН УРУШАВАЊА СРПСКЕ

 

БАЊАЛУКА, 20. АПРИЛА /СРНА/ - Замјеник предсједавајућег Дома народа Парламентране скупштине БиХ Никола Шпирић тврди да постоји добро осмишљен план урушавања Републике Српске и да неформирање власти на нивоу БиХ погодује таквим претензијама диригованим из бошњачких кругова.

 

Шпирић је рекао да СДА не жели да постигне договор о формирању власти, јер има максималну моћ у техничком мандату, а изгубиће је чим буде формиран нови Савјет министара БиХ.

"Они не желе да СНСД буде дио власти на ниову БиХ", изјавио је Шпирић за "Глас Српске".

Он је истакао да су у БиХ све реформе стале и да се пола године чека договор о формирању власти, иако је јасно ко су изборни побједници.

"Иако из сарајевских кругова покушавају одговорност за овакво стање пребацити на Српску, свакоме је кристално јасно да главни кочничари станују у Федерацији БиХ, тачније у бошњачкој компоненти. Постоји добро осмишљен план урушавања Српске и да ова полуанархија на ниову БиХ погодује таквим претензијама", нагласио је Шпирић.

Говорећи о раду српских чланова Савјета министара БиХ у техничком мандату, Шпирић је навео да је основна замјерка што су имали поданички приступ, што су им институције Републике Српске биле мета за поткусуривање у Сарајеву, а лични и страначки интереси важнији од интереса Српске.

Он је рекао и да је мигрантска криза у БиХ озбиљан проблем за чије су рјешавање потребни озбиљан приступ и озбиљне мјере, координисане активности и финансијска подршка.

"Од свега тога, БиХ сада нема ништа и биће то важан задатак за нову власт", додао је Шпирић.

Коментаришући изјаву хрватског члана Предсједништва БиХ Жељка Комшића да "Дрвар није српски град", Шпирић је рекао да је Дрвар био и остао српски град, што су поручили и Дрварчани који су се запитали "ко је Жељко Комшић".