ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Тема дана25/04/2019

ГЛАСАЊЕ О АПСОЛВИРАНИМ ТАЧКАМА ДНЕВНОГ РЕДА

 

БАЊАЛУКА, 25. АПРИЛА /СРНА/ - Народна скупштина Републике Српске данас ће наставити сједницу, гласањем о апсолвираним тачкама дневног реда.

 

Скупштина је синоћ размотрила Нацрт закона о измјенама и допунама Закона о заштити од насиља у породици који предвиђа пружање заштите жртви насиља у породици или породичној заједници и стварање услова за спречавање понављања тих случаја.

Образлажући овај нацрт закона у парламенту Српске, министар породице, омладине и спорта Соња Давидовић рекла је да се овим законским рјешењем жртви насиља у породици обезбјеђује неопходна заштита у виду изрицања хитних мјера, те да се у наредном периоду од 30 дана могу изрећи и заштитне мјере којима се обезбјеђује продужење те заштите.

Претходно је размотрен Нацрт закона о измјенама и допунама Закона о развоју малих и средњих предузећа, Нацрт закона о измјенама и допунама Закона о социјалној заштити, те Нацрт закона о измјенама и допунама Закона о уређењу простора и грађењу.

Скупштина је размотрила и Нацрт закона о измјени и допунама Закона о оружју и муницији којим се додатно укидају административне баријере када је ријеч о условима за набављање оружја.

Посланици су раније размотрили Нацрт закона о измјенама и допунама Закона о јавном реду и миру којим се, између осталог, дефинише одговорност за прекршаје угоститеља као предузетника, прецизније прописују одређени прекршаји јавног реда и мира, те дефинише нови прекршај "непријављивање прекршаја јавног реда и мира".

Предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић рекао је да ће накнадно бити одређен термин наставка четврте редовне сједнице.

Наставак сједнице заказан је за 10.00 часова.