ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Економија26/04/2019

ДВА ПРОЈЕКТА БИЋЕ КАНДИДОВАНА ЗА ДОНАЦИЈУ ИЗ СРБИЈЕ

 

НЕВЕСИЊЕ, 26. АПРИЛА /СРНА/ - Начелник општине Невесиње Миленко Авдаловић рекао је да ће кандидовати два пројекта за финансирање донаторским средствима Владе Србије у склопу помоћи локалним заједницама у Републици Српској.

 

"Имамо завршен пројекат за изградњу улица у бившем војном логору гдје је почела градња нове четврти. Tамо је изграђен велики тржни центар, у току је градња стамбене зграде и на тој локацији биће отворена потпуно нова стамбено-пословна зона. Почела је изградња Улице 9. јануара која ће бити повезана са улицом која води ка кружном току", изјавио је Авдаловић Срни.

Према његовим ријечима,са том улицом биће повезан низ мањих улица за чију изградњу је неопходно око милион марака, док ће градња Улице 9. јануара коштати око 400.000 евра.

Авдаловић каже да се други пројекат односи на енергетску ефикасност старог дома војске.

"У тој згради су смјештене Музичка школа, Библиотека и Градска галерија. Tај пројекат, чија је израда у току, вриједан је између 200.000 и 300.000 марака", напоменуо је Авдаловић.

Он је подсјетио да је Влада Србије прошле године издвојила 150.000 евра за обнову Дома културе "Небојша Глоговац" у Невесињу, а потпуно реновирање ове установе Влада Републике Српске је подржала са 250.000 КМ.

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић недавно је најавио састанак свих начелника и градоначелника из Српске и представника неколико општина из Федерације БиХ са већинским српским становништвом са високим званичницима Српске и Србије.

Састанку би требало да присуствују предсједавајући Предсједништва БиХ Милорад Додик, предсједник Републике Српске Жељка Цвијановић, предсједник Србије Александар Вучић и премијер Србије Ана Брнабић.

На састанку, који би требало да буде одржан почетком маја, биће разговарано о реализацији досадашњих и планиранју нових пројеката за које ће Влада Србије у овој години издвојити 9,3 милиона евра. крај/сб