ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Друштво25/04/2019

ХУМАНИТАРНИ БОНОВИ ЗА ОСАМ СОЦИЈАЛНО УГРОЖЕНИХ ПОРОДИЦА

 

ПРЊАВОР, 25. АПРИЛА /СРНА/ - Општинска организација слијепих у Прњавору подијелила је данас бонове од по 100 КМ за осам најугроженијих породица из свог чланства.

 

Предсједник организације Горан Васић каже да је овај вид помоћи обезбијеђен у сарадњи са Савезом слијепих Републике Српске и Министарством здравља и социјалне заштите Републике Српске.

"На овај начин социјално угроженим породицама које су наши чланови желимо барем мало да уљепшамо предстојеће васкршње празнике. Бонови се могу утрошити за куповину прехрамбених артикала у одређеним продајним објектима", рекао је Васић.

Он је истакао да ће се на сличним пројектима радити и у будућности.

Општинска организација слијепих данас је представила и пројекат "Едукацијом против дискриминације" који се у Прњавору спроводи у сарадњи са Дневним центром за дјецу са потешкоћама у развоју "Невен".

Асистент Бошко Бијелонић подсјетио је да је циљ пројекта запошљавање слијепог лица, конкретно у овом случају члана "Невена" Љубише Черековића, слијепог едукатора који једном седмично држи предавања матурантима Центра средњих школа "Иво Андрић".

"До сада је реализовано око 70 одсто пројекта путем којег ученицима презентујемо мање познате чињенице из живота слијепих особа и на тај начин настојимо да разбијемо предрасуде о лицима са инвалидитетом", додао је Бијелонић.

Пројекат "Едукацијом против дискриминације" траје до 1. августа.