ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Друштво25/04/2019

АНГАЖОВАНИ СВИ КАПАЦИТЕТИ МУП-а НА РАСВЈЕТЉАВАЊУ УБИСТВА КРУНИЋА И ПАВЛОВИЋА

 

САРАЈЕВО, 25. АПРИЛА /СРНА/ - Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић рекао је да је Министарство унутрашњих послова Српске ангажовало све капацитете на расвјетљавању убиства Славише Крунића и Жарка Павловића и изразио наду да ће сви одговорни за то бити приведени правди.

 

Вишковић је навео да тренутно нема процјене да ли је посљедњим дешавањима нарушена безбједносна ситуација, али да треба учинити све да се такви догађаји не дешавају.

"Изражавам најискреније жаљење. Сваки губитак људског живота је ненадокнадив", рекао је Вишковић вечерас за БХРТ.

Он је напоменуо да нико не би требало да злоупотребљава овако трагичан догађај.

Говорећи о Нацрту закона о измјенама и допунама Закона о полицији и унутрашњим пословима и најави формирања резервног састава полиције, Вишковић је навео да се ново законско рјешење које предвиђа могућност формирања резервног састава полиције креира да би ниво безбједности био подигнут на виши ниво.

"Још нисмо донијели коначну одлуку, нити у буџету имамо планирана финансијска средства за то, само не желимо да нас нека евентуална ситуација задеси неспремне. Имали смо поплаве 2014. године, а сада имамо надолазећу мигрантску кризу о којој се мало прича у БиХ, а тим питањем се поготово не баве заједничке институције у чијој је то надлежности", истакао је Вишковић.

Он је као примјер навео Бихаћ у Федерацији БиХ, гдје људи вапе за помоћ.

"Имамо лимитиран број полицајаца по свим нашим мјестима. То је довољно за нормалне услове за функционисање МУП-а, а за свако екстремно дешавање немамо довољан број полицајаца", појаснио је Вишковић.

Према његовим ријечима, намјера није да резервни састав изађе на границу и зауставља мигранте, будући да је то надлежност искључиво Граничне службе БиХ, а резервни састав може бити ангажован само уз њену сагласност.

Он је поновио да се све ради у складу са законом и уставним надлежностима, те да су приче о наводном рату злонамјерне примједбе.

"Рата нам је довољно, нама су потребни развој, нова радна мјеста и да зауставимо одлазак младих људи из БиХ", нагласио је Вишковић.