ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Друштво26/04/2019

НА МЕЂУНАРОДНОМ ВАСКРШЊЕМ ТУРНИРУ ОКО 500 МЛАДИХ ФУДБАЛЕРА

 

КОЗАРСКА ДУБИЦА, 26. АПРИЛА /СРНА/ - У Козарској Дубици данас је отворен Први међународни васкршњи турнир за млађе категорије на којем учествује око 500 фудбалера из 19 клубова из Србије, Хрватске и БиХ.

 

На теренима Фудбалског клуба /ФК/ "Борац" до вечерас ће бити одиграно око 80 утакмица младих фудбалера 2006, 2008. и 2010. годишта.

Отварајући турнир, министар породице, омладине и спорта Републике Српске Соња Давидовић рекла је да је Министарство подржало ову манифестацију, а то ће чинити и убудуће.

"Нема љепше слике од дјеце уједињене у жељи да данас понесу најљепше успомене", истакла је Давидовићева.

Предсједник Управног одбора ФК "Борац" Родољуб Tопић рекао је да су омладинске категорије приоритет овог клуба, који је успио у настојањима да им врати масовност, о чему свједочи и овај турнир.

"Прича о овом турниру почела је прије годину дана. Будући да смо учествовали на бројним турнирима у нашој земљи и окружењу, гдје смо се показали као добри гости, то нам је дало за право да будемо и добри домаћини", истакао је Tопић.

Он је захвалио свима који су учествовали у организацији турнира, који је окупио 34 екипе у три категорије.

"Tу су велики фудбалски клубови из Републике Српске, Хрватске, `Црвена звезда`. Сљедеће године ћемо се потрудити да дође и `Партизан`, а можда и неки клуб ван простора бивше Југославије. Само тако можемо подићи ниво квалитета игре ове дјеце", навео је Tопић.

Бивши предсједник "Борца", Драган Јаћимовић, који је помоћник за спорт у ресорном министарству, истакао је да млади фудбалери у Козарској Дубици имају све предуслове да постану добри и играју у неком од великих клубова.

Да упорношћу и радом и спортисти из малих средина могу да успију на европској и свјетској сцени данас је свједочио Александар Родић, Дубичанин који је успјешну фудбалску каријеру започео управо у "Борцу".

Тренер фудбалера београдске "Црвене звезде" у 2006. годишту Ивица Пејић истакао је да је циљ оваквих турнира да се млади забављају, друже и уживају у игри.

У многобројној публици која је са трибина бодрила младе фудбалере био је и министар рада и борачко-инвалидске заштите Републике Српске Душко Милуновић.