ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Култура03/05/2019

ОСНОВАЦ ПРИПРЕМИО ЗБИРКУ ПРИПОВЈЕДАКА

 

НОВИ ГРАД, 3. МАЈА /СРНА/ - Слободан Дрљача, ученик седмог разреда Основне школе "Свети Сава" у Новом Граду, припремио је збирку приповједака која треба да буде штампана овог мјесеца.

 

Он каже да се за писање заинтересовао након што су добро оцијењени његови литерарни радови у подручној школи у родном мјесту Блатна.

"Освојио сам прво мјесто на конкурсу који се сваке године организује поводом Светог Саве - школске славе и Дана школе. Затим се учитељици допао мој рад који сам написао о ријеци Уни. Почео сам да се интересујем за читање и писање", прича овај основац.

Дрљача каже да су његов таленат примијетили и наставници у централној школи у Новом Граду.

"Поново сам побиједио на конкурсу за радове о теми Свети Сава и на још неколико. Онда сам дошао на идеју да пишем приче и приповијетке. Мој рођак ми је дао идеју да их прикупим за једну збирку. Збирка је код издавача и треба да буде објављена овог мјесеца", наводи Дрљача.

Он каже да су теме о којима пише годишња доба и природа, те да је све прожето осјећајима јер и тон његових прича зависи од расположења.

"Иако сам на другим конкурсима освајао награде, најдражи ми је био конкурс `Моја Република`. Нисам освојио награду, али сам имао прилику да из душе пишем о својој отаџбини", рекао је он.

Омиљени писци Дрљаче су Бранко Ћопић и Иво Андрић, а већ сада је сигуран да ће се посветити писању, чак и ако то не буде његово главно занимање.