ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Тема дана09/05/2019

ДАН ПОБЈЕДЕ НАД ФАШИЗМОМ - НАЈСВЈЕТЛИЈИ ДАТУМ У ИСТОРИЈИ ЧОВЈЕЧАНСТВА

 

ИСТОЧНО САРАЈЕВО, 9. МАЈА /СРНА/ - Предсједавајући Предсједништва БиХ Милорад Додик честитао је свим грађанима БиХ 9. мај - Дан побједе над фашизмом у Другом свјетском рату и Дан Европе.

 

Додик је нагласио да је Дан побједе над фашизмом један од најзначајнијих и најсвјетлијих датума у историји човјечанства, када је сломљена кичма фашизму и нацизму, највећим идеолошким пријетњама које су се појавиле у новијој историји.

"Други свјетски рат је најмрачнији период у историји човјечанства, у којем је животе изгубило више од 50 милиона људи. Обиљежавајући Дан побједе одајемо почаст свим жртвама антифашистичке борбе који су своје животе уткали у стварање бољег, праведнијег и толерантнијег човјечанства и подсјећају нас на велико зло које је задесило цијели свијет", истиче се честитки.

Додик је поручио да је 9. мај један од најзначајнијих празника који се обиљежава у свим земљама Европе када се прославља антифашизам - хуманистичка идеја за мир, слободу и уважавање, а против зла, неправде и мржње, саопштено је из кабинета предсједавајућег и српског члана Предсједништва БиХ.

Дан побједе над фашизмом - 9. мај је дан када је нацистичка Њемачка капитулирала у Другом свјетском рату.