ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Тема дана09/05/2019

ОДАТА ПОЧАСТ ПОГИНУЛИМА ИЗ ДВА ПОСЉЕДЊА РАТА

 

ФОЧА, 9. МАЈА /СРНА/ - Поводом Дана побједе над фашизмом и Дана општине - 9. маја у Фочи је положено цвијеће на споменицима из два посљедња рата.

 

Цвијеће су положиле делегације општине Фоча и братског града Крагујевца, те представници Удружења ратних војних инвалида, Борачке и Организације породица погинулих бораца.

Начелник општине Радисав Машић рекао је да ће на свечаној сједници, која се одржава у Градском позоришту, бити представљени планови локалне управе за 2019. годину.

"Наш економски развој базирамо на чињеници да ће почети велики хидроенергетски пројекти- хидроелектране `Бук Бијела`, `Фоча` и `Паунци` на ријеци Дрини, као и да ће бити отворен рудник олова и цинка у мјесној заједници Челебићи, што ће бити замајац развоју наше привреде", истакао је Машић.

Он је подсјетио да ће у овој години бити обновљен секундарни водовод, као и нова зграда обданишта, чија је градња у току.

"Планирамо и да завршимо реконструкцију Спортског центра `Партизан` и да реконструишемо неколико градских улица, као и да испоштујемо приоритете мјесних заједница", рекао је Машић.

На свечаној сједници Скупштине општине Фоча највеће општинско признање - Повеља општине постхумно биће додијељено Здравку Крсмановићу за посебан допринос развоју и унапређењу локалне управе.