ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Друштво09/05/2019

МАШИЋ: ВЕЛИКЕ ИНВЕСТИЦИЈЕ ВЛАДЕ ОБЕЋАВАЈУ ДОБРУ ПЕРСПЕКТИВУ

 

ФОЧА, 9. МАЈА /СРНА/ - Свечаном сједницом Скупштине општине, на којој је начелник општине Радисав Машић поднио извјештај о раду локалне управе и најавио будуће планове, те додјелом признања истакнутим појединцима, у Фочи је обиљежен Дан општине - 9. мај.

 

Машић је у изјави новинарима након сједнице истакао да Фоча има стабилан буџет који се рационално троши и сваке године повећава.

Од већих инвестиција које су у току, он је издвојио реконструкцију секундарног водовода у Фочи и Миљевини, изградњу нове зграде обданишта, завршетак двије стамбене зграде, које ће бити усељене за десетак дана, чиме ће се распустити колективни центри, те модернизацију Универзитетске болнице.

"Пред нама су и велике инвестиције Владе Српске, које ће, како се очекује, почети на јесен, а то су изградња три хидроцентрале на Дрини и изградња путева према Шћепан Пољу и Тјентишту. Све је то разлог да Фоча буде град са добром перспективом", рекао је Машић.

Највеће општинско признање, Повеља општине, постхумно је додијељена Здравку Крсмановићу за посебан допринос развоју локалне заједнице у области инфраструктуре, као и у другим областима друштвеног и привредног живота.

Крсмановић, који је преминуо 15. марта у 63. години, био је начелник општине у два мандата, од 2004. до 2012. године.

На сједници је истакнуто да је у том периоду, између осталог, почела изградња Храма Светог Саве и Студентског дома, изграђена Градска дворана, Аква-парк, реконструисани Градски стадион, стадион у Доњем Пољу и сала Градског позоришта, покренут турнир "Фудбал френдс".

Драгица Крсмановић, супруга Здравка Крсмановића, која је примила награду, захвалила је одборницима Скупштине општине.

"Здравко је доста учинио за овај град и надам се да ће садашње и будуће генерације, на добробит свих нас, користити објекте у којима се људи састају и друже, а који су изграђени његовом иницијативом и личним залагањем. Као Фочак, много је волио свој град и није се желио одвојити од њега, иако је имао могућности", рекла је Крсмановићева.

На сједници је додијељено и осам захвалница, као и три новчане награде.

Међу добитницима захвалница су и полицајци из Фоче Немања Тривун и Ђорђе Елек, који су спасили два дјечака на ријеци Дрини.

Тривун је рекао да награде увијек пријају и да дају мотивацију и доносе енергију за даљи рад.

"То је дужност и обавеза за убудуће да се трудимо, да размишљамо о својим поступцима, ријечима и дјелима, да оправдамо ово признање", рекао је Тривун.

Стефан Матовић, младић који атрактивним спотовима вјежбања у природи промовише свој крај, један је од тројице добитника новчане награде.

"Наставићемо и даље да снимамо и надамо се још бољим и љепшим спотовима. Подручје општине Фоча има огромне туристичке потенцијале и ми овим видео-спотовима желимо то да покажемо", рекао је Матовић.

Свечаној сједници, између осталих, присутвовали су и начелници сусједних општина из Републике Српске, као и делегације пријатељских општина и градова из Србије и Црне Горе - Крагујевца, Ужица, Херцег Новог, Пљеваља и Плужина.