ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Друштво09/05/2019

УРУЧЕНИ УГОВОРИ О СTИПЕНДИРАЊУ 43 НАЈБОЉА СTУДЕНTА

 

КОСОВСКА МИTРОВИЦА, 9. МАЈА /СРНА/ - Министар омладине и спорта Србије Вања Удовичић уручио је 43 уговора о стипендирању најбољих студената Приштинског универзитета са измјештеним сједиштем у сјеверној Косовској Митровици које додјељује Фонд за младе таленте.

 

Удовичић је у амфитеатру Факултета техничких наука у Косовској Митровици изразио задовољство што уручује уговоре о стипендирању младим људима који су поставили нове стандарде знања и науке.

"Наша је обавеза да их овим видом подстицаја подржимо у даљем усавршавању, зарад боље будућности наше земље", нагласио је Удовичић.

Он је навео да је донирана спортска опрема за фискултурне сале у пет школа у којима се настава одвија на српском језику и у складу са наставним планом и програмом Србије и гдје наставу похађа више од 1.300 ученика, истичући да је циљ Министарства стварање још бољих услова за рекреацију и школски спорт.

"У систему школског спорта крију се наши најбољи будући спортисти. Морамо контролисати здравље наше деце. То можемо постићи унапређењем рада Завода за спорт у којем годишње више од хиљаду дечака и девојчица обави контролне лекарске прегледе", рекао је Удовичић, апелујући да родитељи искористе могућност бесплатних прегледа дјеце.

Замјеник директора Канцеларије Владе Србије за Косово и Метохију Жељко Јовић рекао је да су Влада и све њене институције чврсто опредијељени за то да Срби и српска држава на Космету опстану и остану, стварајући услове за нормално школовање и здрав живот дјеце.

"Дошли смо да подржимо нашу децу. Здрава деца су бедем нашег опстанка", истакао је Јовић.

Студент мастерс студија Јована Tодоровић рекла је да је новчана помоћ гаранција да ће моћи да настави школовање.

Удовичић и Јовић су присуствовали и предаји уговора Савеза за школски спорт Србије о донацијама спортске опреме за фискултурне сале у основним школама "Радош Tошић" из Осојана, "Свети Сава" из Косовске Митровице, "Доситеј Обрадовић" из Партеша, "Вук Караџић" из Сочанице код Лепосавића и Основној школи "Страхиња Бановић" из Звечана.

Донирана опрема појединачно по школама садржи комплет голова са мрежама, кошеве и кошаркашке табле, мреже за одбојку и по 40 лопти.

Послије свечаности на Tехничком факултету, гости из Боеграда су присуствовали отварању стуба за вај-фај интернет, донације компаније "МTС", која ће студентима омогућити бесплатну интернет везу у кругу од 150 метара у оквиру Студентског центра.