ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Економија09/05/2019

ЗНАЧАЈНО ПОТПИСИВАЊЕ УГОВОРА ЗА КОРИДОР "ПЕТ ЦЕ"

 

БАЊАЛУКА, 9. МАЈА /СРНА/ - Министар саобраћаја и веза Републике Српске Неђо Трнинић изјавио је данас Срни да је од изузетног значаја за развој инфраструктуре што је потписан уговор са Европском банком за обнову и развој /ЕБРД/ о кредиту од 210 милиона евра за пројекат Коридор "Пет це" - обилазница Добој, од чега ће 150 милиона евра припасти Српској.

 

"Средства ће добити предузеће `Аутопутеви Републике Српске` за изградњу Коридора `Пет це` од Руданке до Путниковог брда. Влада Републике Српске дала је сагласност за ово задужење", рекао је Трнинић.

Он је навео да је уговор са ЕБРД-ом потписан уз помоћ предсједавајућег Предсједништва БиХ Милорада Додика.

"Започећемо неопходну процедуру за изградњу наведене дионице ауто-пута, а `Аутопутеви Републике Српске` припремиће техничку документацију. Ово је значајан корак у развоју путне инфраструктуре у Српској", оцијенио је Трнинић.

Министар финансија и трезора у Савјету министара у техничком мандату Вјекослав Беванда и предсједник Европске банке за обнову и развој /ЕБРД/ Сума Чакрабарти потписали су данас у Сарајеву уговор о кредиту, вриједан 210 милиона евра, за пројекат Коридор "Пет це" - обилазница Добој.