ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Друштво09/05/2019

ЋУЋУН: ПРАТИМО СТАЊЕ ВОДОТОКОВА, УЗ ПОЈАЧАНУ ПРИПРАВНОСТ

 

БАЊАЛУКА, 9. МАЈА /СРНА/ - Цивилна заштита и надлежне градске службе прате стање водотокова на подручју Бањалуке и предузимају одговарајуће мјере заштите, с обзиром на могућност обилних количина падавина, изјавио је данас шеф Одсјека за послове цивилне заштите и професионалне територијалне ватрогасне јединице Младен Ћућун.

 

"Цивилна заштита је стављена у стање појачане приправности ради најава метеоролога да би Бањулуку са остатком БиХ од недјеље, 12. маја, могле задесити обилне падавине и довести до значајног раста водотокова на подручју града", рекао је Ћућун.

Он је истакао да је стање водотокова на градском подручју испод коте редовних одбрана од поплава и да за сада не пријети опасност од изливања ријека из корита, саопштено је из Управе града Бањалука.

"У сталном смо контакту са Републичким хидрометеоролошким заводом и Хидроелектраном `Бочац`, због значаја акумулације `Бочац` на водостај Врбаса на подручју Бањалуке. Према посљедњим подацима, стање у акумулацији `Бочац` је редовно са уобичајним дотоком воде за ово доба године", каже Ћућун.

Републички хдрометеоролошки завод јуче је упозорио на могуће обилне падавине у од суботе, 11. до сриједе, 15. маја, са прогнозом да би у сјеверним дијеловима Српске могло пасти и до 100 литара кише по метру квадратном, што би могло довести до излијевања ријека из корита.