ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Политика09/05/2019

ПРЕДСЈЕДНИК ОПШТИНСКОГ ОДБОРА СТРАНКЕ ЗОРАН ТРАПАРА

 

ИСТОЧНА ИЛИЏА, 9. МАЈА /СРНА/ - За предсједника Општинског одбора Уједињене Српске у Источној Илиџи вечерас је на оснивачкој скупштини странке изабран Зоран Трапара.

 

Трапара је изјавио Срни да је задовољан досадашњим резултатима ове партије и чињеницом да је велики број чланова из НДП-а прешао у Уједињену Српску, те да сваки дан долазе нови чланови.

Он је навео да је у посљедњих мјесец данас странка добила више од 100 нових чланова, те нагласио да су већ кренули са реализацијом циљева - да имају три одборника у Скупштини општине Источна Илиџа.

"То смо зацртали и мислим да ћемо моћи оставрити на сљедећим општинским изборима", истакао је Трапара.

Предсједник Уједињене Српске Ненад Стевандић, који је присуствовао изборној скупштини Општинског одбора Источне Илиџе, изјавио је Срни да је задовољан како је ова партија организована на подручју ове локалне заједнице.

Он је додао да је ова посјета редовна активност у оквиру припрема за 19. мај, када ће бити одржана изборна скупштина и бирање предсједника и руководстава странке, напоменувши да су јуче били у Бијељини и Брчком, а сутра ће посјетити Зворник, Шековиће и Власеницу.

Стевандић је рекао да је задовољан што странка ужива повјерење великог броја становника у Српској.

Он је навео да су многе новоосоноване партије пропале, а да је Уједињена Српска једина доказала да може да направи велику организацију на цијелој територији Републике Српске.

"Имамо одборнике у више од 35 општина у Српској, четири посланика у Народној скупштини Републике, једног у Парламентарној скупштини БиХ, затим потпредсједника скупштине, министра и странка је већ етаблирана у Српској", навео је он.

Он је додао да се у странци надају још бољим резултатима, да су већ шест мјесеци у процесу реорганизације странке и њеног јачања.

Изборној скупштини је присуствовао и потпредсједник Народне скупштине Републике Српске Милан Петковић, који је у обраћању рекао да је Уједињена Српска политичка организација која сваког дана расте, има већи број чланова и која ће у будућности сигурно бити један од кључних фактора на политичком небу Републике Српске.