ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Политика09/05/2019

СРЂАН ЧЕГАР - ПРЕДСЈЕДНИК ОПШТИНСКОГ ОДБОРА

 

ПАЛЕ, 9. МАЈА /СРНА/ - Срђан Чегар изабран је вечерас за предсједника Општинског одбора Уједињене Српске на Палама.

 

Чегар је новинарима прије почетка изборне скупштине рекао да му је част што је на Палама формиран Општински одбор Уједињене Српске који представља спој младости и искуства.

"Влада велико интересовање за ову странку на Палама, и у посљедњих мјесец дана прикључило нам се стотињак чланова. То су већином млади, амбициозни и едуковани људи, који желе да промијене политичку причу у нашој општини", истакао је Чегар.

Он је нагласио да ће општинска организација Уједињене Српске на Палама подржавати грађанске иницијативе, радити на повећању наталитета, спречавању одласка младих.

Предсједник Уједињене Српске Ненад Стевандић, који је присуствовао изборној скупштини на Палама, рекао је да су ујединили памет, искуство и младост јер се само уједињено може ићи напријед.

Он је навео да, иако је ова странка парламентарна у 38 општина у Српској и Народној скупштини Републике Српске, парламенту БиХ, нису задовољни јер виде потенцијал да могу још боље.

"Када су завршени протекли избори нисмо стали, од јануара радимо на реорганизацији снага у свим општинама и градовима Српске, а Пале као колијевка заслужују сву могућу пажњу", нагласио је Стевандић.

Он је истакао да странка завршава програм развоја Републике Српске који ће бити у дисперзији према општинама и градовима.

"Надамо се да ће предсједник одбора Срђан Чегар тај програм промовисати и на Палама на прољеће идуће године", додао је Стевандић.

Он је нагласио да је потребно да сви, власт, опозиција, грађанске иницијативе сачине програм опоравка, опстанка, повећања наталитета и бољег третмана младих у Српској.