ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Српска памти12/05/2019

ВИШКОВИЋ: СРПСКА НАЈВЕЋА ТЕКОВИНА 12. МАЈА 1992. ГОДИНЕ

 

БАЊАЛУКА, 12. МАЈА /СРНА/ - Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић оцијенио је да је Република Српска највећа тековина 12. маја 1992. године, када је формирана њена војска.

 

"Послије 27 година од тога показало се да је то била кључна одлука да се српски народ на овим просторима заштити и спаси", рекао је Вишковић новинарима након завршетка званичног обиљежавања Дана Војске Републике Српске и Дана Трећег пјешадијског /Република Српска/ пука у касарни "Козара" у Бањалуци.

Вишковић је истакао да све институције Републике Српске и њихови представници у наредном периоду морају његовати и обиљежавати овај датум и поклонити се жртвама свих српских бораца који су положили животе за стварање Републике Српске.

"Они у дали животе за стварање наше отаџбине Републике Српске у којој данас живимо", истакао је Вишковић.

Премијер Српске је нагласио да су они који данас представљају институције Републике Српске дужни да то наставе и да чувају Републику Српску.

Вишковић је честитао Дан Војске Републике Српске припадницима Трећег пјешадијског /Република Српска/ пука Оружаних снага БиХ и свим грађанима Републике Српске.