ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Српска памти20/05/2019

ОДАТА ПОШТА ПОГИНУЛИМ ТОКОМ БОМБАРДОВАЊА БОЛНИЦЕ

 

БЕОГРАД, 20. МАЈА /СРНА/ - Полагањем вијенаца на спомен-обиљежје седморици погинулих припадника Гардијске бригаде и троје пацијената Клиничко-болничког центра "Др Драгиша Мишовић" данас су обиљежене двије деценије од њиховог страдања у НАТО бомбардовању те болнице у 1999. години.

 

Вијенце су положили предсједник Скупштине града Београда Никола Никодијевић и министар одбране Србије Александар Вулин који је рекао да Србија није урадила ништа да би изазвала и оправдала НАТО агресију.

"Зато нас и боле изјаве дате преко воље како жале за цивилним жртвама које су нанете за време НАТО агресије", рекао је Вулин.

Никодијевић је рекао да се данас обиљежава двадесет година од бомбардовања болнице "Драгиша Мишовић", те да се тиме чува успомена на седам невино страдалих војника и троје пацијената, саопштено је из Градске управе.

"Не постоји ниједна конвенција, одлука, закон према коме било која болница може бити легитимни циљ", рекао је Никодијевић.

Он је подсјетио да је то био један од најстрашнијих злочина током НАТО агресије и да је тада страдало седам војника на редовном одслужењу војног рока.

Директор Клиничко-болничког центра "Др Драгиша Мишовић" Владимир Ђукић рекао је да су страдали непокретни пацијенти који нису могли да побјегну.

Погинулима су пошту одали и чланови породица и медицинско особље болнице "Драгиша Мишовић".