ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Економија07/06/2019

ОТВОРЕН НОВИ ПОГОН "ВИВИЕ", ВРИЈЕДАН ОСАМ МИЛИОНА КМ

 

ЗВОРНИК, 7. ЈУНА /СРНА/ - У Рашеву код Зворника данас је пуштен у рад нови погон Фабрике природне изворске воде "Вивиа" у који је уложено осам милиона КМ.

 

Погон су у рад пустили министар привреде и предузетништва Републике Српске Вјекослав Петричевић, генерални директор "Витинке" Тодор Панић и градоначелник Зворника Зоран Стевановић.

Петричевић је, након обиласка новог погона, рекао новинарима да је отварање Фабрике изворске воде "Вивиа" врло значајно за Републику Српску јер се јавља потреба за новим запошљавањем, увођењем нових технологија и обнављањем радних капацитета, што омогућава и бољу продуктивност.

"Посебно је значајно што су у потпуно новој фабрици уведене најсавременије технологије које могу одговорити свим потребама све захтјевнијег тржишта по питању пуњења воде, као и свих осталих елемената у вези са фабриком", нагласио је Петричевић.

Истичући да је ова фабрика један од ријетких привредних субјеката у којем је домаћи капитал, Петричевић је честитао руководству и радницима за труд и напор да Фабрика буде на високом производном нивоу и да има узлазни тренд на домаћем и тржишту региона.

Он је изразио посебно задовољсто што је менџмент "Витинке" наградио заслужне раднике који су допринијели развоју овог колектива и имали шансу да остваре пословне идеје којима су унаприједили производњу.

Директор Службе маркетинга "Витинке" Мирко Савић рекао је да је капацитет нове линије за производњу изворске воде "Вивиа" 12.000 јединица на час, или 100 милиона јединица на мјесечном нивоу.

Савић је навео да у Фабрици "Вивиа" тренутно раде 33 радника у три смјене и додао да је тржиште за ове производе обезбијеђено.

"Компанија `Витинка` извози у Црну Гору, а план нам је да до краја ове године развијемо тржиште Србије и остваримо пословне контакте са земљама Блиског истока", рекао је Савић.

Градоначелник Зворника Зоран Стевановић истакао је да компанија "Витинка" заузима посебно мјесто у граду Зворнику и регији, те да је "Вивиа" међу ријетким брендовима који су се након рата позиционирали на тржишту.

"Уложено је много енергије и зато признање свима који воде ову компанију, као и свим радницима који су дали допринос да `Витинка` има квалитетне производе, међу којима је и флаширана вода `Вивиа`", рекао је Стевановић.

Он је нагласио да "Вивиа" може да стане раме уз раме са свим сличним фабрикама у свијету.

"То је нешто чиме показујемо да се можемо носити са најпробирљивијим тржиштима, са најелитнијим произвођачима оваквих производа на у свијету", рекао је Стевановић.

Генерални директор "Витинке" Тодор Панић рекао је поздравио је велики број пословних сарадника, званица и гостију који су присуствовали отварању, наводећи да је увијек добро попити чисту и фришку "Вивиа" воду.

Менаџмент "Витинке" уручио је захвалнице једном броју радника који су заслужни за развој ове компаније.