ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Специјални сервиси 22/06/2019

НЕКА ОД ПРЕДИЗБОРНИХ ОБЕЋАЊА ИСПУЊЕНА, НЕКА ЈОШ НИСУ

 

ПРИЈЕДОР, 22. ЈУНА /СРНА/ - Начелник општине Петровац Милан Грбић изјавио је да је дио предизборних обећања испунио, а оно што није планира до краја мандата.

 

"Обећао сам да ћу завршити асфалтирање свих локалних путева, ријешити водовод и канализацију, младе запослити да би остали овдје, развијати туризам и изградити друштвени дом", рекао је Грбић Срни.

Говорећи о реализацији ових обећања из предизборне кампање, Грбић је навео да је до сада у овој општини асфалтирано 12.276 метара пута, а да ће када сви буду завршени под асфалтом бити 15 километара путева.

"У посљедње три године асфалтиран је 4.701 метар путева, у шта је уложено 773.478 КМ. Када је ријеч о канализацији, прва фаза је завршена и сада треба прикључити кориснике, а за друге двије фазе смо кандидовали пројекте. Што се тиче водовода, имамо бушотину за један бунар и остало је да буду урађена изворишта и ограде", навео је Грбић.

Од 13 запослених у општини, троје је младих којима је то први посао.

"У туристичкој понуди имамо планине Клековача и Рунолист и за август планирамо конференцију на којој ћемо представити ту понуду. За септембар планирамо и другу конференцију на којој ћемо представити Лом, једну од три прашуме које имамо и мапирати најдебље стабло у њој. Планирамо заштитити штрапаријаду и подићи ту манифестацију на виши ниво", појаснио је Грбић.

Он је подсјетио да је по доласку на дужност начелника ове општине уредио надстрешницу за аутобуско стајалиште и обезбиједио агрегат за котловницу, према ранијим плановима који нису били реализовани, да је обновљен кров зграде општине који је прокишњавао и да су набављени један аутомобил за општину и један трактор са приколицом и косачицом за комунално предузеће.

"Завршили смо стратегију развоја општине. Више од 50.000 КМ уложили смо у израду документације за разне пројекте, оградили смо и уредили игралиште за дјецу и спомен-кућу погинулим борцима. До краја године планирамо постављање цјевовода и уређење корита Грађенице за шта је на тендеру одрабран извођач радова чија је вриједност 128.000 КМ", додао је Грбић.

Говорећи о томе шта је обећао прије избора, а није урадио, Грбић је навео да је то изградња друштвеног дома која није реализована због неријешених имовинско-правних односа.

"Нису ни асфалтирани сви локални путеви, али томе се надамо и из средстава Владе Србије будући да на прва два позива нисмо добили новац за пројекте које смо кандидовали", каже Грбић.

Годишњи буџет општине Петровац је око 1,3 милиона КМ. Према попису из 2013. године, општина је бројала 334 становника.