ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Српска памти10/06/2019

ОБИЉЕЖЕНО 27 ГОДИНА ОД ФОРМИРАЊА ПРВЕ ЛАКЕ КНЕЖЕВСКЕ БРИГАДЕ

 

КНЕЖЕВО, 10. ЈУНА /СРНА/ - У Кнежеву је данас обиљежено 27 година од формирања Прве лаке кнежевске бригаде Војске Републике Српске /ВРС/, која је током одбрамбено-отаџбинског рата имала 21 погинулог борца и више од 70 рањених.

 

У Цркви Рођења Пресвете Богородице у Кнежеву служен је парастос за све погинуле борце ове бригаде и Кнежева у одбрамбено-отаџбинском рату, а потом су у спомен-соби погинулих бораца чланови породица погинулих, некадашњи борци ове бригаде и представници Борачке органзације Кнежево и локалне власти прислужили свијеће и положили цвијеће.

Предсједник Борачке организације Кнежева Ранко Вучић рекао је Срни да је кроз ову бригаду прошло 1.000 бораца и да је ова јединица учествовала на свим ратиштима широм Српске, укључујући посавско, романијско, маглајско, а да је главну одбрану Републике и Кнежева водила на влашићком ратишту.

Према његовим ријечима, на обиљежавању 27 година од формирања Прве лаке кнежевске бригаде је поручено да никада не смијемо заборавити погинуле српски борци који су животе положили за слободу српског народа и стварање Републике Српске.

Вучић је рекао да локална Борачка организација води активност у вези помоћи социјално угроженим борцима, те је најавио да ће у наредном периоду за те сврхе покушати да обезбиједе и одређена средства.

"Урадићемо и социјалну карту да бисмо утврдили колико је социјално угрожених бораца. Новац за помоћ ћемо морати обезбиједити заједно са локалном влашћу Кнежева и Министарством рада и борачко-инвалидске заштите Републике Српске", рекао је он.

Вучић је подсјетио да је у фебруару подијељено 50 пакета помоћи за социјално угрожену борачку популацију на подручју општине Кнежево.

Организатор обиљежавања 27 година од формирања Прве лаке кнежевске бригаде била је Борачка организација Кнежево.


 

 

Улогујте се
Корисник:
Лозинка: