ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Српска памти11/06/2019

ОБИЉЕЖЕНО 27 ГОДИНА ОД ФОРМИРАЊА КОТОРВАРОШКЕ БРИГАДЕ

 

КОТОР ВАРОШ, 11. ЈУНА /СРНА/ - Служењем парастоса и полагањем вијенаца код спомен-обиљежја погинулим борцима у Котор Варошу данас је обиљежено 27 година од формирања Прве лаке которварошке пјешадијске бригаде, чијих је 109 припадника дало живот за одбрану Републике Српске.

 

Јереј Дамир Врховац, који је служио парастос, рекао је да је Прва лака которварошка пјешадијска бригада имала изузетан значај у судбоносним временима, јер је заштитила Србе на овом подручју и помогла одбрани Српске.

Пуковник Которварошке бригаде Радован Шкрбић је рекао да никада не смију бити заборављени они који су животе положили за отаџбину и задужили нове генерације.

"Приоритет свих нас треба да буде борба за статус оних који су учествовали у рату, чинећи све да борцима и другима из борачке популације омогућимо стабилност, посебно изградњом стамбених објеката и приликом збрињавања и запошљавања чланова породица погинулих бораца", поручио је Шкрбић.

Предсједник општинске Борачке организације Миладин Савановић рекао је да су 363 борца Которварошке бригаде рањена у одбрамбено-отаџбинском рату.

"Окупљањем и обиљежавањем, уз парастос и полагање вијенаца, чувамо успомену на драге људе који су заслужни за све што данас имамо", нагласио је Савановић.

Вијенце код Спомен-обиљежја положиле су делегације општинске Борачке организације и општине Котор Варош.