ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Политика11/06/2019

СTРАНЦИ ПРИСTУПИЛА TРИ ОДБОРНИКА ГРАДСКОГ ПАРЛАМЕНTА

 

БАЊАЛУКА, 11. ЈУНА /СРНА/ - Одборници у Скупштини града Бањалука Будимир Балабан, Миленко Јаћимовић и Ненад Шибаревић приступили су данас Демосу, који ће убудуће у градском парламенту имати шест одборника.

 

Балабан, Јаћимовић и Шибаревић до сада су били чланови ДНС-а и дјеловали у одборничком клубу те странке.

Предсједник Демоса Недељко Чубриловић изјавио је да су им се придружили људи који су препознатљиви на политичкој сцени.

"Задовољство ми је што су препознали гдје могу додатно да се афирмишу и да остваре своје идеје. Успјели смо да за неколико мјесеци формирамо страначку мрежу у цијелој Републици Српској, а већ сада могу да најавим да ће бити још појачања. У најави је још 17 одборника широм Српске који желе да нам приступе", рекао је Чубриловић на конференцији за новинаре у Бањалуци на којој су представљена најновија појачања.

Чубриловић је истакао да су тројица нових одборника добро прихваћени у странци и да међу њима никада није ни било ружних ријечи и анимозитета.

"Ако је и било неких струја, више је то био допринос са стране за дешавања која су иза нас. Ми се окрећемо будућности, а они који имају провјетравање нека наставе. Демос је спреман да сарађује са људима који су спремни на то. Желимо да идемо у припреме за локалне изборе. Демос ће бити странка компромиса и рјешења, нећемо гајити свађалачку политику, нити ћемо било коме наносити политичку штету", каже Чубриловић.

На питање да ли ће се значајно већи капацитет Демоса одразити и на прерасподјелу позиција унутар владајуће коалиције у Бањалуци, Чубриловић је рекао да то није циљ и да немају намјеру да било кога уцјењују великим бројем одборника.

"Намјера нам је да будемо конструктивни и да имамо добру сарадњу са свим партнерима. То ће и даље бити основа нашег дјеловања", нагласио је Чубриловић.

Према његовим ријечима, у посљедњих петнаестак година ниједна странка у Бањалуци, осим СНСД-а, није имала више од пет одборника у Скупштини града.

Он је најавио да ће за петнаестак дана одржати сједницу Главног одбора и конституисати Предсједништво, а потом утврдити план за рад од јесени.

Предсједник Градског одбора Демоса Слободан Станаревић рекао је да странка расте у складу са планираним активностима.

"Желимо да Демос и даље буде препознатљив по раду. Увјерен сам да смо направили тим са којим ћемо наступити на локалним изборима и остварити још један успјех", рекао је Станаревић.

Он је додао да су успјели да формирају 42, а циљ је да заврше оснивање још три или четири мјесна одбора.

Шибаревић је навео да се враћа у провјерену екипу, са којом је некада био у ДНС-у.

"Радили смо озбиљне послове, а сада желимо да допринесемо јачању Демоса и реализацији њихове политике са којом се у потпуности слажемо", рекао је Шибаревић.

Он је нагласио да се са колегама у ДНС-у нису сагласили концепцијски, али да нама ниједну негативну ријеч да каже за било кога од њих.

Генерални секретар Демоса Боран Босанчић истакао је да странка у цијелој Српској добија појачање и има 64 одборника у локалним скупштинама, формираних 46 општинских одбора, а у другим градовима повјереништва која раде на успостављању страначке организације.

"Када је ријеч о већим локалним заједницама тренутно имамо по шест одборника у Бањалуци и Зворнику, три у Градишци, по два у Бијељини, Источном Сарајеву и Добоју, једног у Приједору и тренутно само у Требињу немамо одборника. Ово је потврда да је Демос изабрао прави пут. Настављамо да спроводимо изворну политику ДНС-а као озбиљне странке народњачке орјентације", нагласио је Босанчић.

Према његовим ријечима, руководство Демоса разговара и са другим одборницима у другим локалним заједницама и могуће је да ће бити још појачања, а неких и до краја седмице.

"У Бањалуци није искључен долазак предсједника неких мјесних одбора ДНС-а. Ми смо отоврени за све људе који имају часне намјере и политичке идеје које смо часно градили", рекао је Босанчић.