ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Друштво11/06/2019

ОРГАНИЗАЦИЈА "СРЦЕМ ЗА МОДРИЧУ " ПОКЛОНИЛА СТОЛИЦЕ ОБДАНИШТУ

 

МОДРИЧА, 11. ЈУНА /СРНА/ - Представници хуманитарне организације "Срцем за Модричу" данас су Дјечијем обданишту "Наша радост" из ове општине уручили 30 столица за дјецу, вриједности 900 КМ.

 

Потпредсједник организације "Срцем за Модричу" Митар Кршић рекао је да је средства донирала "Оптима група", која је партнер ове организације у пројекту "Стварамо здраве навике код дјеце".

"Дрвене столице су израђене у Модричи, а намијењене су за дјецу предшколског узраста", рекао је Кршић Срни.

Он је напомено да је донацијом Дјечијем обданишту завршен пројекат "Стварамо здраве навике код дјеце", у оквиру којег је за годину дана реализовано осам хуманитарних акција на подручју Модриче и општине Вукосавље.

Директор Дјечијег обданишта Љубица Ђекић захвалила је за донацију којом ће се обновити дио намјештаја у старом објекту, једном од двије организационе јединице ове јавне установе.

"Намјештај у старом објетку је дотрајао и биће потребна замјена. Нови објекат који је изграђен 2017. године донаторским средствима швајцарске хуманитарне фондације "Обервалис-дјеца нашег свијета" има одличне услове за рад и боравак дјеце", рекла је Ђекићева.

Она је напоменула да је почетком године завршено уређење објекта Дјечијег обданишта изграђеног 1986. године.

Ђекићева је истакла да је средствима Владе Републике Српске, Фонда за заштиту животне средине и енергетске ефикасности и општине Модрича на старом објекту замијењен кров, урађена термоизолација комплетног објекта, замијењени прозори и врата, те систем гријања површине од око 1.000 метара квадратних.

Услуге Дјечијег обданишта користи укупно 297 дјеце из ове општине.