ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Свијет12/06/2019

ПРЕМИНУЛО 31 ДИЈЕТЕ ОД ЕНЦЕФАЛИТИСА

 

ПАТНА, 12. ЈУНА /СРНА/ - Најмање 31 дијете преминуло је у сјеверној Индији у посљедњих десет дана од посљедица енцефалитиса, за који се вјерује да је повезан са токсичном супстанцом пронађеном у азијским трешњама, саопштили су здравствени званичници.

 

Неименовани званичници кажу да су смртни случајеви пријављени о округу Музафарпур индијске државе Бихар, који је познат по бујним воћњацима азијске трешње.

Здравствени званичник Ашог Кумар Синг изјавио је за АФП да су код све дјеце примијећени симптоми синдрома акутног енцефалитиса, те да је већина њих нагло изгубила глукозу у крви.

Он је рекао да је одјељење за здравље већ издало упозорење одраслима да воде рачуна о дјеци током топлог љета, када је дневна тепература изнад 40 степени Целзијусових.

Од акутног запаљења мозга 2014. године преминуло је 150 људи, а амерички истраживачи су годину дана касније изјавили да би болест могла бити повезана са токсичном супстанцом која се налази у егзотичном воћу.

Појава неуролошких болести праћена је и у другим подручјима у којима се узгаја азијска трешња, као што су Бангладеш и Вијетнам.


 

 

Улогујте се
Корисник:
Лозинка: