ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Политика12/06/2019

ПУПОВАЦ: ЖИВИМ У ЗЕМЉИ НАСИЉА И МРЖЊЕ

 

ЗАГРЕБ, 12. ЈУНА /СРНА/ - Предсједник СДСС-а Милорад Пуповац рекао је на данашњој сједници Хрватског сабора да живи у земљи мржње и насиља, мотивисаног етничком мржњом и етничким насиљем.

 

"Не живим ни с трунком мржње, али живим у земљи мржње и насиља, мотивисаног етничком мржњом и етничким насиљем", рекао је Пуповац.

Он је навео да се дјеци која посјете Вуковар говори да је Војислав Станимировић ратни злочинац, пренијели су хрватски медији.

"Ако је он ратни злочинац, од данас слободно сматрајте и мене ратним злочинцем. Позивам ДОРХ да чује што сам рекао. Ја сам ратни злочинац који се бори против рата и мржње већ 30 година и борићу се и бићу у клубу таквих злочинаца", истакао је Пуповац.

Он је рекао да се чудимо што дјеца данас посежу за насиљем. "Томе придоноси и велики број људи у сабору који својим упућују поруке мржње колегама другачијих политичких увјерења или етничке припадности. И ми кривимо дјецу. Дјеца нису крива, него ми", нагласио је Пуповац.

Он је истакао да су криви они који су на мјесту предсједника Републике и слушају како се виче "Убиј, убиј Србина", па кажу "нисмо чули".