ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Тема дана12/06/2019

ПАУЗА НА ЗАХTЈЕВ КЛУБА ПОСЛАНИКА СДС-а

 

БАЊАЛУКА, 12. ЈУНА /СРНА/ - У Народној скупштини Републике Српске дата је получасовна пауза на захтјев Клуба посланика СДС-а.

 

Шед Клуба посланика СДС-а Миладин Станић је тражио једночасовну паузу и одржавање сједнице ад хок Колегијума како би се шефови клубова посланика у Народној скупштине договорили о даљем раду парламента.

"Не можемо више овако радити јер посланицима опозиције не допуштате да изнесу мишљење. Tретирајте нас једнако и дајте да видимо како да ријешимо овај проблем. Ако посланик овдје не може рећи истину, не знам гдје то може", рекао је Станић, обраћајући се руководству Народне скупштине.

У Народној скупштини у току је посланичка расправа о Приједлог закона о допуни Закона о платама запослених у институцијама правосуђа Републике Српске, по хитном поступку, према којем се службенику Судске полиције и полицајцу у казнено-поправним установама са средњом и вишом стручном спремом утврђује право на додатну накнаду у износу од 10 одсто просјечне плате у Министарству унутрашњих послова остварене у протеклом мјесецу, једнако као и за полицијске службенике запослене у МУП-у Српске.

Посланик ПДП-а Драшко Станивуковић је током посланичке расправе о овом акту рекао да и другим људима у правосуђу, који раде важне послове, треба повећати плате јер то није рађено и по 10 година, а трошкови живота су се драстично повећали.

Он је оцијенио да је у вези са овим актом добро што се плате не повећавају судијама и тужиоцима.

И посланик СДС-а Небојша Вукановић је подржао ово повећање плата, уз напомену да судије и тужиоци, који имају слабе резултате, треба да буду новчано кажњени, а они са добрим резултатима награђени. /наставиће се/бој/бон