ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Тема дана12/06/2019

РАЗМОTРЕН ПРИЈЕДЛОГ ЗАКОНА О ПОВЕЋАЊУ ПЛАTА ЗАПОСЛЕНИХ У ПРАВОСУЂУ

 

БАЊАЛУКА, 12. ЈУНА /СРНА/ - Народна скупштина Републике Српске размотрила је Приједлог закона о допуни Закона о платама запослених у институцијама правосуђа Републике Српске, по хитном поступку.

 

Овим законом се службенику Судске полиције и полицајцу у казнено-поправним установама са средњом и вишом стручном спремом утврђује право на додатну накнаду у износу од 10 одсто просјечне плате у Министарству унутрашњих послова остварене у протеклом мјесецу, једнако као и за полицијске службенике запослене у МУП-у Српске.

Министар правде Републике Српске Антон Касиповић је у завршној ријечи у Народној скупштини о овом приједлогу закона захвалио посланицима опозиције и власти јер подржавају доношење тог акта.

Он је рекао да је ресорно министарство у сталним контактима са Синдикатом правосуђа Српске, изразивши наду да ће се у будућем времену стећи услови за повећање плата других радника у правосуђу са средњом стручном спремом, а које годинама нису повећаване.

Касиповић је рекао да треба да се ради на доношењу новог закона о Високом судском и тужилачком савјету јер би се тако могао побољшати законодавни оквир у Српској. /наставиће се/бој/бон