ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Култура12/06/2019

ПРЕДСТАВЉЕН НОВИ БАЗДУЉЕВ РОМАН "КВАДРАТНИ КОРЕН ИЗ ЖИВОТА"

 

БИЈЕЉИНА, 12. ЈУНА /СРНА/ - У Бијељини је вечерас представљен роман "Квадратни корен из живота", аутора Мухарема Баздуља, којег су критичари оцијенили као својеврсно књижевно ремек-дјело.

 

Баздуљ је рекао да књига наилази на веома добре реакције читалаца, те да је позиван на промоције од Косовске Митровице и Лесковца до Панчева и Суботице, а имао је промоцију и у Бечу.

Он је изразио посебно задовољство што је прошли мјесец своју нову књигу промовисао у Брчком, а сада у Бијељини јер књига говори о једном Београђанину који послије 20 година путује у Тузлу преко Кузмина, Раче, Балатуна и Бијељине.

Баздуљ је нагласио да је путовање његова омиљена тема, а Тузла му је послужила да направи документарни оквир јер је ријеч о 1994. години, док наслов књиге покушава да суочи умјетност и живот.

"Мој наратор, мој јунак поручује да је живот оно што је исходиште, а умјетност је квадратни коријен из живота", навео је Баздуљ и додао да тренутно ради на сљедећој књизи која би могла угледати свјетло дана уз Сајам књиге.

Роман "Квадратни корен из живота" представља биланс једног давног путовања и једне нестале земље након што хиљаде километара прохује и године се слегну, речено је вечерас на промоцији Баздуљевог романа у Народној библиотеци "Филип Вишњић" Бијељина, као и то да је ово књига која се брзо чита и дуго памти.