ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Друштво12/06/2019

ВУЧИЋ ЧЕСТИТАО ПУТИНУ НАЦИОНАЛНИ ПРАЗНИК

 

БЕОГРАД, 12. ЈУНА /СРНА/ - Предсједник Србије Александар Вучић упутио је честитку руском предсједнику Владимиру Путину поводом националног празника Дана Русије и поручио да је тај празник светковина слободарства и независности уз које је руски народ очувао своју државност и утемељио данашњу Русију.

 

У честитки, које је прочитао на пријему поводом Дана Русије у Амбасадри Руске Федерације у Београду, Вучић је истакао жељу за напредак пријатељске Русије и благостање братског руског народа.

"Дан Русије је више од празника. То је светковина сваког поносног руског грађанина, као и сваког пријатеља Ваше земље, који поштује непролазне вредности слободарства и независности", истакао је Вучић.

Он је у честитки оцијенио да је тиам идеалима руски народ кроз историју, очувао своју државност, традицију и културу и утемељио данашњу Русију која "уз промишљено, пожртвовано и енергично лидерство, иде чврсто утемељеним путем успеха".

"Искрено ме радују достигнућа Русије и руског народа на унутрашњем и међународном плану и као председник Србије поносим се блискошћу наше две земље", поручио је Вучић Путину.

Он је истакао да су стратешки партнерски односи Србије и Русије засновани на историјском пријатељству, као и на међусобном разумијевању и поштовању, потврђени недавном посјетом Путина Србији.

"Она је била од великог значаја за даљи развој политичког дијалога и економске сарадње и оставила је траг у нашој заједничкој историји, али и у душама српског народа, слободан сам да кажем. Уверен сам да ћемо будућност српско-руских односа градити на том темељу, кроз остваривање конкретних заједничких пројеката", поручио је Вучић у честитки руском предсједнику.