ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Друштво14/06/2019

ТРИВИЋЕВА ЧЕСТИТАЛА ЗАВРШЕТАК ШКОЛСКЕ ГОДИНЕ

 

БАЊАЛУКА, 14. ЈУНА /СРНА/ - У средњим школама у Републици Српској данас се завршава настава, а у основним школама најкасније у петак, 21. јуна, поводом чега је министар просвјете и културе Српске Наталија Тривић упутила честитку ученицима и наставницима.

 

Тривићева је нагласила да Министарство настоји да омгући напредак образовног система, прилагођавањем наставних планова и програма за основне и средње школе на вишеструку корист за све.

Она је истакла да се то првенствено односи на стицање знања у школи, да сваки ученик напредује у складу са потенцијалима, као и да се наставници стално усавршавају, саопштено је из Министарства просвјете и културе Српске.

Према њеним ријечима, јасан циљ је учинити што квалитетнијим и прилагођенијим ученицима и друштвеним потребама цјелокупан васпитно-образовни систем.

"Најавили смо важне реформске процесе и кренули у њих упутивши јавни позив за формирање стручних тимова који ће, вјерујем одговорно, одговорити захтјевном задатку првих корака у таквој реформи", рекла је Тривићева.

Она је изразила увјерење да су школској 2018/19. години сви уложили много труда и вриједно радили да би постигли најбоље резултате.

"Школска година која остаје иза вас сигурно је све учинила богатијим за нова знања и искуства, за нове вјештине, за пријатељства, у некима пробудила таленте и отворила вам нове видике", навела је Тривићева у честитки, коју је упутила и ваннаставном особљу и руководству школа.

Она је ученицима пожељела да распуст искористе на најбољи начин, проводећи што више времена у природи и са пријатељима, али и у дружењу са књигом.

"Свака прочитана страница вама је на корист и учиниће вас спремнијим за будуће школске обавезе, као и за оне животне", поручила је Тривићева.

Настава у новој школској години почеће 2. септембра.