ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Друштво14/06/2019

ОТВОРЕНА НОВА КУГЛАНА НАКОН 14 ГОДИНА

 

ПРИЈЕДОР, 14. ЈУНА /СРНА/ - Откривањем плочица са лиценцом Свјетске куглашке организације, постављених на куглашким стазама, у Приједору је данас отворена нова куглана, 14 година након што је у процесу приватизације срушена једина куглана у граду на Сани.

 

Градоначелник Приједора Миленко Ђаковић изјавио је да је Приједор добио репрезентативан куглашки објекат какав и заслужује, с обзиром на вишедеценијску куглашку традицију.

"Ово је први спортски објекат у овој дворани коју градимо и наши куглаши су добили простор за бављење овим спортом након вишегодишњег одласка на тренинге у Бањалуку и Градишку", рекао је Ђаковић новинарима у Приједору.

Он је додао да ће на овом мјесту многи спортисти, аматери и рекреативици добити свој простор за бављење куглањем и најавио наставак изградње нове спортске дворане у коју је до сада уложено око пет милиона КМ, од чега око 680.000 КМ у куглану.

Предсједник Куглашког клуба "Рудар" Приједор Бојан Хргар рекао је да су куглаши добили репрезентативан објекат који је већ прошлог викенда окупио куглаше из Србије, Словеније, Хрватске и БиХ.

"Куглашки клуб `Рудар` Приједор броји 30 чланова, али очекујемо да ће овај број бити много већи с обзиром на то да су услови за рад клуба у новој куглани изузетно побољшани. Наша статутарна обавеза је да радимо са младим људима и дјецом школског узраста и то је нешто на чему ћемо базирати наш рад сада кад имамо гдје. Већ смо почели неке активности на томе", нагласио је Хргар.

Хргарови дједови били су куглаши у Приједору. Дјед са очеве стране бацио је прву куглу у старој куглани у Гортановој улици. Његов отац куглао је у куглани која се налазила у хотелу "Приједор" све до његове приватизације. Ту су своје прве кугле бацили и Бојан и његов брат Дејан који је погинуо као млади војник у редовима Војске Републике Српске и у чију част се у Приједору игра меморијални турнир узраста до 23 године.

"Настојао сам да одржимо тај меморијал. Посљедњи је одржан недавно и одазвали су се сви које смо позвали. За мене, то је спој породичне традиције и емоције", рекао је Хргар.

Куглашки клуб "Рудар" Приједор основан је 1965. године. Након рушења једине куглане у Приједору 2005. године, клуб је био у статусу мировања до 2014. када је поново активиран.