ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Политика15/06/2019

БОРЕНОВИЋ: ЗНАЧАЈНА ПОСЈЕТА ПАЛМЕРА БАЊАЛУЦИ

 

БАЊАЛУКА, 15. ЈУНА /СРНА/ - Предсједник ПДП-а Бранислав Бореновић оцијенио је да је изузетно значајна посјета замјеника помоћника америчког државног секретара Метју Палмера Бањалуци и да је приврженост америчке администрације Дејтонском мировном споразуму и уставној позицији Републике Српске од велике важности за будућност БиХ.

 

На данашњем састанку делагације ПДП-а са Палмером наглашено је да постоји велико незадовољство радом правосудних институција и да сигурност грађана и пуна примјена владавине права морају бити приоритет, саопштено је из ПДП-а.

Предсједник ПДП-а је рекао да је у БиХ неопходно спуштање тензија и да умјесто политичких сукоба треба радити на креирању договора и конкретног дјеловања са јасним економским мјерама које би обезбиједиле напредак и зауставиле тренд одласка огромног броја људи из Републике Српске и БиХ.

Бореновић указао на потребу измјене Изборног закона да би, како каже, будући избори били фер и одражавали стварну вољу грађана.

"Палмер је истакао важност сарадње са НАТО, очекивања у вези са активацијом Акционог плана за чланство /МАП/ и подношења Годишњег националног програма, те је наглашено да су ово битни актуелни изазови за политичке структуре у овој земљи", наводи се у саопштењу.

Састанку у Бањалуци су присуствовали и амбасадор САД у БиХ Ерик Нелсон, шеф Канцеларије амбасаде САД у Бањалуци Кори Гонзалес, те чланови Предсједништва и Главног одбора ПДП-а Мира Пекић и Јелена Тривић.