ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Политика15/06/2019

ПАЛМЕР ДОБРОДОШАО У БАЊАЛУКУ

 

ЛАКТАШИ, 15. ЈУНА /СРНА/ - Предсједавајући Предсједништва БиХ Милорад Додик изјавио је данас у Лакташима да је замјеник помоћника америчког државног секретара за европска и евро-азијска питања Метју Палмер добродошао у Бањалуку.

 

"Надам се да је могао да спозна да је ријеч о нормалном граду, људима и институцијама, те да нисмо реметилачки фактор, што је у перцепцији неких са стране", рекао је Додик новинарима.

Коментаришући изјаву функционера ХДЗ-а БиХ Николе Ловриновић да Бошњаци форсирају причу да је Акциони план за чланство /МАП/ услов за формирање власти на нивоу БиХ и да за ХДЗ то није услов, Додик је рекао да то није ништа ново.

"Измишљена је прича о МАП-у, јер Бошњаци желе да сачувају постојећи Савјет министара који не функционише. Легитимни представници Републике Српске сада нису у Сарајеву, и ако ово није легитимно, онда није легитимна ни БиХ", поновио је Додик, који је и лидер СНСД-а.

Према његовим ријечима, ХДЗ је у праву када говори о МАП-у.

"Разумијем зашто Бошњаци и Хрвати желе у НАТО, јер су чланови овог савеза Турска и Хрватска. Међутим, зашто они не желе да схвате да ми нећемо, него покушавају да зауставе политички и институционални живот у БиХ, јер мисле да ће бити чланства. Неће га бити и то су могли да виде до сада", рекао је Додик.

Он је нагласио да су ситуацију у БиХ могли промијенти нови органи власти.

"Покушали су активирањем парламента БиХ да покажу како функционишу ствари, али ни то не иде. БиХ нема енергију да ова питања ријеши, нажалост, али ми смо ту да допринесемо формирању органа БиХ", закључио је Додик.