ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Свијет15/06/2019

ПУТИН: ОБНОВИТИ ПОВЈЕРЕЊЕ И НАЋИ РЈЕШЕЊЕ ЗА ТРГОВИНСКЕ СПОРОВЕ

 

ДУШАНБЕ, 15. ЈУНА /СРНА/ - Руски предсједник Владимир Путин данас је у обраћању на самиту чланица Конференције за интеракцију и градњу повјерења у Азији /ЦИЦА/ у Душанбеу указао на неопходност обнове повјерења међу државама због глобалне трговине и на проналазак начина за рјешење трговинских спорова.

 

"На жалост, трговински ратови бијесне широм свијета. У току је и насилничко понашање и покушаји да се уклони конкуренција путем непоштених метода. Наши колективни напори да се пронађе излаз из ове ситуације данас су потребни као никад до сада", нагласио је Путин.

Он је истакао да је неопходно обновити повјерење и установити регулативе за поштену економску сарадњу, преноси руска новинска агенција ТАСС.

Руски предсједник је подсјетио да је овај проблем помињан и на Међународном економском форуму одржаном у Санкт Петербургу од 6. до 8. јуна.

Путин је указао и на сарадњу између азијских држава, напомињући да је тај регион један од покретача глобалног економског раста, те додао да је Русија обратила посебну пажњу на ту сарадњу.