ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Стање на путевима16/06/2019

БЕЗ ГУЖВЕ НА ПУТЕВИМА И НА ГРАНИЧНИМ ПРЕЛАЗИМА

 

БАЊАЛУКА, 16. ЈУНА /СРНА/ - Услови за вожњу на путевима у Републици Српској и Федерацији БиХ јутрос су повољни, проходност путних праваца је задовољавајућа, а на граничним прелазима нема задржавања, саопштено је из Ауто-мото савеза /АМС/ Српске.

 

Из АМС-а савјетују возачима да данас, с обзиром на то да се очекују промјењиве временске прилике, праћене пљусковима, грмљавином и градом, буду опрезни и да вожњу прилагоде условима на путу.

На подручју општине Костајница данас ће од поднева до сутра ујутро у 4.00 часа због прославе Духова долазити до привремене обуставе саобраћаја на магистралном путу Нови Град-Костајнице у улицама Светосавска и Ранка Шипке. За вријеме обуставе, саобраћај ће се одвијати алетрнативним правцима.

Измјене саобраћаја актуелне су на ауто-путу Градишка-Бањалука због санације клизишта, те због изградње наплатних станица "Чатрња", "Нова Топола" и "Александровац", као и на дионици магистралног пута Јоховац-Руданка због искључивања и укључивања механизције која је ангажована на изградњи ауто-пута од петље Јоховац до петље Руданка.

Саобраћај је измијењен на магистралном путу Крупац-Богатићи, на подручју општина Источна Илиџа и Трново, због изградње мале хидроцентрале Крупац на ријеци Жељезници.

Режим саобраћаја измијењен је на магистралном путу Билећа-Подосоје због реконструкције водоводне мреже, на путевима на подручју општине Модрича, те на регионалним путним правцима Дервиши-Клашнице и Обудовац-Лончари гдје је у току изградња пјешачких стаза.

Клизиште је обуставило саобраћај на локалном путу Сводна-Брезици на подручју општине Нови Град, док се у мјесту Стрике, на локалном путу Горња и Доња Пискавица, саобраћа наизмјенично једном траком.

Због клизишта је успорен саобраћај на магистралном путу Карановац-Црна Ријека, те на регионалним путним правцима Карановац-Кнежево у мјесту Љубачево, Укрина-Горња Вијака и Лопаре-Челић.

У Трну је због оштећења надвожњака код НИС петрол пумпе забрањен за теретна возила, док остала возила саобраћају једном коловозном траком.

У Бањалуци ће до 2. септембра сваке суботе од 18.00 часова до понедјељка до 5.30 часова Улица Краља Петра Првог Карађорђевића, од хотела "Босна" до Улице Марије Бурсаћ, бити претворена у пјешачку зону.

На подручју Бањалуке због изградње источног транзита обустављен је саобраћај у Крфској улици, на дијелу од Улице Цара Лазара до Улице Патријарха Арсенија Чарнојевића. Измјене и обуставе саобраћаја актуелне су и у другим улицама гдје су у току радови.

У ФБиХ је због радова на мосту преко ријеке Пливе у Јајцу обустављен саобраћај на том дијелу магистралног пута. За возила масе до седам тона алтернативни правац је Језеро-Јајце, а за возила масе веће од седам тона Црна Ријека-Мркоњић Град.

Саобраћај се успорено одвија на магистралном путу Зеница-Немила због радова у тунелу Врандук два. Tоком дана због појачане фреквенције возила на овој дионици, долази до формирања дужих колона у оба смјера.

Спорије се саобраћа и на осталим дионицама на којима се изводе радови, као што су путни правци Олово-Кладањ-Власеница, Сребреник-Орашје, Семизовац-Вогошћа, Столац-Неум, Tарчин-Коњиц, Устипрача-Горажде-Устиколина, као и на подручју Кључа и Мостара.

Због санационих радова обустављен је саобраћај на регионалном путу Тромеђа-Звировићи.

Када је ријеч о граничним прелазима, из безбједносних разлога и даље је забрањен саобраћај за теретна возила и аутобусе на граничном прелазу Брчко-Гуња.