ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Политика16/06/2019

ДОДИК РАЗГОВАРАО СА ШОЛТЕСОМ И ПАСТОРОМ

 

БУДИМПЕШТА, 16. ЈУНА /СРНА/ - Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик разговарао је вечерас у Будимпшети са државним секретаром за сарадњу са црквама и националним мањинама у Влади Мађарске Миклошом Шолтесом и предсједником Савеза војвођанским Мађара Иштваном Пастором.

 

Додик се претходно састао са представницима Самоуправе Срба у Мађарској који су га упознали о положају Срба у Мађарској и том приликом нагласили да остварује висок степен права и слобода.

Састанку су присуствовали и амбасадор БиХ у Мађарској Биљана Гутић Бјелица и амбасадор Мађарске у БиХ Кристијан Поша.

Додик присуствује гала концерту Културно-умјетничког друштва "Табан" који се одржава у позоришту ВИГ у Будимпешти, гдје је превиђено и његово обраћање.

Српски члан и предсједавајући Предсједништва БиХ Милорад Додик допутовао је у послијеподневним часоивма у Будимпшету. Од границе са Хрватском ка главном граду Мађарске дочекала га је пратња од 16 аутомобила.

Додик ће сутра посјетити Српску православну цркву у Будимпешти и састати се са епископом будимским Лукијаном, а затим иде у обилазак Сент Андреје, Српске православне цркве и Српског музеја Будимске епархије.

У уторак, 18. јуна, предсједавајући Предсједништва БиХ састаће се са премијером Мађарске Виктором Орбаном.

Након радног ручка планирана је заједничка конференција за новинаре Виктора Орбана и Милорада Додика, најављено је из кабинета српског члана и предсједавајућег Предсједништва БиХ.