ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Друштво17/06/2019

ДАНАС КОНФЕРЕНЦИЈА "ДИГИТАЛИЗАЦИЈА И ИНТЕЛЕКТУАЛНА СВОЈИНА"

 

БАЊАЛУКА, 17. ЈУНА /СРНА/ - У Бањалуци ће данас бити одржана Регионална конференција "Дигитализација и интелектуална својина: Крај или нови почетак", на којој ће учествовати премијери Републике Српске и Србије Радован Вишковић и Ана Брнабић.

 

О пријетњама и изазовима које доноси ново доба интернет револуције у области заштите интелектуалне својине говориће премијери Србије и Српске, министар просвјете, науке и технолошког развоја Србије Младен Шарчевић, министар за европске интеграције и међународну сарадњу Републике Српске Златан Клокић, министар за научно-технолошки развој, високо образовање и информационо друштво Српске Срђан Рајчевић, те представници највећих телекомуникационих компанија и стучне јавности из региона.

Циљ конференције је да се ова тема додатно актуелизује како би се пронашли нови начини заштите ауторског и сродних права и на тај начин пружила подршка надлежним институцијама кроз дебате доносилаца одлука, експерата и друге заинтересоване јавности.

Конференција ће имати три панела - "Медијски монопол на Западном Балкану: Која је улога државе", "Интелектуална својина и телекомуникације данас" и "Ауторска права и савремена пиратерија", најављено је из Института за јавну политику.

Конференција ће бити одржана у Банском двору са почетком у 10.00 часова.

Организатор скупа је регионална тинк-тенк организација Институт за јавну политику, а генерални покровитељ компанија М:тел.