ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Политика16/06/2019

АЛЕКСОВ: ВАЖНО ШТО СМО ДОДИКА УПОЗНАЛИ О ПОЛОЖАЈУ СРБА

 

БУДИМПЕШТА, 16. ЈУНА /СРНА/ - Заступник српске мањине у мађарском парламенту Љубомир Алексов изјавио је да важно што су представници српске заједнице у Мађарској имали прилику да о свом положају упознају српског члана Предсједништва БиХ Милорада Додика, који је ауторитет и чија се ријеч чује даље о њихове.

 

"Тако високи представници српског народа, као што је предсједавајући Предсједништва БиХ, свако је ауторитет чија се ријеч чује даље од наше", рекао је Алексов за РТРС након састанка са Додиком у Будимпешти.

Он каже да му је драго што је Додик прихватио позив српске заједнице у Мађарској да у Будимпешти присуствује академији и концерту поводом 25 година рада КУД-а "Табан".

"Драго нам је што ћемо имати прилику током његове посјете Мађарској да му покажемо и похвалимо се свиме оним што имамо и да разговарамо о положају Срба у Мађарској. Иако знамо да ми Срби на територији Мађарске имамо можда један од најбољих, најсређенијих статуса у региону, свакако се има још шта чинити", рекао је Алексов.