ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Политика18/06/2019

УСАГЛАШАВАЊЕ ДНЕВНОГ РЕДА ДРУГЕ ХИТНЕ СЈЕДНИЦЕ

 

САРАЈЕВО, 18. ЈУНА /СРНА/ - Колегијум Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ одржаће данас сједницу на којој би руководство овог дома као комисија требало да усагласи приједлог дневног реда друге хитне сједнице Представничког дома која је прекинута 14. јуна јер није било довољно посланика из Републике Српске за његово усвајање.

 

Сазивање хитне сједнице Представничког дома, на чијем су дневном реду биле двије тачке - актуелна ситуација у правосудним институцијама БиХ са акцентом на обавезе из препорука Европске комисије и информација Савјета министара о контроли и управљању приливом масовног броја миграната и избјеглица у БиХ са освртом на актуелну безбједносну и хуманитарну ситуацију на подручју Унско-санског кантона, тражило је 14 посланика из СДП-а, СББ-а, Наше странке, СДС-а, ПДП-а, А-СДА, ПДА и Независног блока.

Предсједавајући Клуба посланика СНСД-а у Представничком дому Сташа Кошарац упозорио је да се иза иницијативе групе посланика за сазивање хитне сједнице овог дома крије опасна, противуставна и противзаконита намјера да се продужи технички мандат Савјету министара у којем сједе нелегитимни представници српског народа и Републике Српске.

На дневном реду сједнице Колегијума Представничког дома је и захтјев првог замјеника предсједавајуће Представничког дома Дениса Звиздића за окончање процеса именовања свих парламентарних комисија с циљем пуног функционисања Представничког дома.

Сједница Колегијума почеће у 10.30 часова.