ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Политика18/06/2019

ДОДИК ДАНАС СА ОРБАНОМ

 

БУДИМПШЕТА, 18. ЈУНА /СРНА/ - Српски члан и предсједавајући Предсједништва БиХ Милорад Додик данас ће у Будимпшети, у наставку тродневне посјете Мађарској, разговарати са премијером Виктором Орбаном.

 

Додик је раније најавио да ће са Орбаном разговарати о привредној сарадњи.

Он је оцијенио да Орбан несумњиво има велику подршку у Мађарској што се могло видјети на европским изборима, те да ће бити занимљиво чути каква је његова процјена како ће се развијати односи у ЕУ, јер је један од њених водећих лидера.

Након радног ручка планирана је заједничка конференција за новинаре Виктора Орбана и Милорада Додика, најављено је из кабинета српског члана и предсједавајућег Предсједништва БиХ.

Додик је јуче посјетио Српску православну цркву у Будимпешти и састао се са епископом будимским Лукијаном, а затим боравио у Сент Андреји, гдје је обишао Српску православну цркву и Српски музеј Будимске епархије.

Првог дана посјете - у недјељу, 16. јуна, Додик се састао са представницима Самоуправе Срба у Мађарској и присуствовао гала концерту Културно-умјетничког друштва "Табан" у позоришту ВИГ у Будимпешти.