ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Свијет20/06/2019

ПУТИН: САНКЦИЈЕ КОШТАЛЕ РУСИЈУ 50 МИЛИЈАРДИ ДОЛАРА

 

МОСКВА, 20. ЈУНА /СРНА/ - Западне санкције коштале су Русију 50 милијарди долара, а ЕУ 240 милијарди долара од 2014. године, рекао је руски предсједник Владимир Путин током годишњег телевизијског програма у којем одговара на питања грађана.

 

"Према стручним подацима, западне рестрикције коштале су Русију 50 милијарди долара, а ЕУ 240 милијарди долара, Америку 17 милијарди долара и наш обрт са њима је мали. Јапан су санкције коштале 17 милијарди долара", нагласио је Путин.

Према његовим ријечима, санкције су утицале и на радна мјеста у тим земљама.

Путин је нагласио да због уведених санкција чланице ЕУ губе руско тржиште.

Руски предсједник сматра да неће бити кључних промјена у ставу Запада према Русији чак и ако Москва направи уступке и испуни захтјев својих неистомишљеника.

Путин је истакао да западне државе, посебно САД, врше притисак чак и на оне са којима немају политичких несугласица.

Он је подсјетио да Кина нема ништа са питањима Крима и Донбаса, а да је Русија оптужена да је окупирала Доњецк што је потпуна глупост и лаж.

Путин додаје да тако Кина нема ништа заједничко са свим наведеним питањима, али да САД упорно подижу царину на кинеску робу.

Руски предсједник закључује да је једини разлог за санкције према Кини то што је Пекинг постао глобални конкурент другој економској сили, а то су САД.