ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Друштво20/06/2019

АУТО-СИМУЛАТОР ДАНАС У БИЈЕЉИНИ

 

БАЊАЛУКА, 20. ЈУНА /СРНА/ - Ауто-симулатор компаније "М:тел" о опасностима употребе мобилног телефона током вожње постављен је у Бијељини, гдје ће грађани данас моћи обавити тест вожњу, саопштено је из ове компаније.

 

Након Бањалуке и Добоја, инсталација је постављена јуче и на Тргу краља Петра Првог Карађорђевића, а становници Бијељине имаће прилику да тест вожњу обаве од 17.00 до 20.00 часова.

"Већ првог дана поставке у Бијељини, интересовање грађана је било велико, што потврђује да је подизање свијести возача, али и других учесника у саобраћају прави начин превенције и смањена саобраћајних незгода узрокованих кориштењем мобилног телефона", наводе из "М:тел".

Из компаније подсјећају да је један од циљева друштвено одговорне кампање "Један позив мијења све - не користи телефон док возиш" додатна едукација корисника, који су уједно и возачи, о важности што већег степена безбједности свих учесника у саобраћају.

"Грађани препознају нашу намјеру, те након симулиране незгоде коју доживе у нашем ауто-симулатору и другим возачима препричавају какве су заправо опасности употребе мобилног телефона, што на крају и јесте циљ наше кампање. У Бањалуци и Добоју, ауто-симулатор је тестирало неколико стотина грађана, а сигурни смо да ће интересовање бити подједнако и у осталим градовима", поручили су из ове компаније.

Након Бијељине, ауто-симулатор ће током јула бити постављен у Приједору и Требињу, а компанија "М:тел" ће у наредном периоду реализовати и бројне друге едукативне активности.

Кампања, чији је циљ скретање пажње јавности на значај одговорног понашања у саобраћају, али и поштовања законских прописа, реализује се већ пету годину заредом уз подршку Министарства саобраћаја и веза Републике Српске, Агенције за безбједност саобраћаја Републике Српске и Ауто-мото савеза Републике Српске.