ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Економија24/06/2019

СУТРА ПОЧИЊЕ САЈАМ, ЈЕДАН ОД ИЗЛАГАЧА "ТЕХНИЧКИ РЕМОНТ БРАТУНАЦ"

 

БЕОГРАД, 24. ЈУНА /СРНА/ - У Београду ће од сутра до петка, 28. јуна, бити одржан Сајам наоружања и војне опреме "Партнер" на којем ће наступити 128 излагача, међу којима и излагачи из Републике Српске и БиХ.

 

Један од излагача на Сајму биће и предузеће "Технички ремонт Братунац", које ће представити два серијска модела оклопног возила "Деспот".

Генерални директор предузећа "Tехнички ремонт Братунац" Славенко Ристић рекао је раније да су одређеним промјенама возило приближили међународним стандардима.

"Фарови возила су постављени ниже у односу на прототип, предњи дио 'Деспота' је сужен, додали смо прозоре на задње рампе и отворе за евакуацију", истакао је Ристић и додао да возило има три нивоа заштите и по својим перформансама може парирати оним произведеним широм свијета.

Ристић је истакао да ће на сајму у Београду, који се одржава сваке друге године, представити и своју линију муниције, која је најуноснији сегмент пословања тог предузећа, а посјетиоци ће имати прилику да виде и машине за хуманитарно деминирање.

Он је најавио да ће на сајму бити представљен и пиштољ "РС 9".

На сајму "Партнер", који је најзначајна манифестација овог типа у југоисточној Европи, наступиће 96 излагача из Србије и 32 из иностранства, саопштено је из Министарства одбране Србије.

Земље учеснице су Француска, Аустрија, Швајцарска, Финска, Шведска, Њемачка, Италија, САД, Данска, Велика Британија, БиХ - Република Српска, Словенија, Хрватска, Чешка, Бјелорусија, Словачка и Србија, као и бројне високе стране делегације.

Покровитељ сајма је Министарство одбране Србије, суорганизатор ЈП "Југоимпорт СДПР", а извршни организатор Београдски сајам.

"Сајамска манифестација ове године биће у знаку повећаног броја излагача, вишег технолошког нивоа и броја представљених експоната и пораста броја пословних и стручних активности учесника. Сајам ће обележити значајно интензивирања научне, техничке и трговинске сарадње, посебно Србије са светом", наведено је у саопштењу.

"Партнер 2019" је нова прилика да Министарство одбране и домаћа одбрамбена индустрија представе научне, истраживачке, опитне, ремонтне и образовне капацитете својих институција и њихов коначни резултат.

Србија ће представити најсавременије производе наоружања и војне опреме директним корисницима, званичним иностраним делегацијама које по позиву посјећују ову манифестацију, медијима и публици.

Сајам карактерише и традиционално богат пратећи програм са презентацијама домаћих и страних фирми, стручним програмима и предавањима.

Наступ "Југоимпорта СДПР", суорганизатора Сајма који даје највећи допринос производњи, интеграцији, представљању и пласману производа српске одбрамбене индустрије, а на овогодишњем "Партнеру" биће посвећен, не само текућим пословним активностима, већ и обиљежавању значајног јубилеја, 70 година пословања ове компаније.

Тим поводом другог дана сајма за високе званице биће организовано бојево гађање на полигону у Никинцима, са великим бројем новог наоружања које развија "Југоимпорт", али и других система којима се опрема Војска Србије.