ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Друштво24/06/2019

ДАНАС ЦЕНТРАЛНА МАНИФЕСТАЦИЈА "КОНФЕРЕНЦИЈЕ БЕБА"

 

БАЊАЛУКА, 24. ЈУНА /СРНА/ - У Бањалуци ће данас бити одржана централна манифестација "Конференције беба", чији је циљ да се укаже на значај рађања и да се промовише породица као највећа вриједност заједнице.

 

Централна манифестација биће одржана у Парку Петар Кочић са почетком у 18.00 часова, уз богат програм за дјецу и све учеснике.

Припремљени су занимљиви садржаји, попут пузијаде за бебе, ролеријаде и бициклијаде за мало старије малишане, а такмичиће се и родитељи.

Уз музику, игрице, такмичења и аниматоре биће изабрана најмлађа и најстарија беба, као и беба са највише браће и сестара, најављено је из Градске управе.

За све побједнике такмичења спонзори су обезбиједили награде.

Због одржавања "Конференције беба", од 16.30 до 20.30 часова биће обустављен саобраћај у Улици краља Петра Првог Карађорђевића, на дијелу од Алеје Светог Саве /Народно позориште Републике Српске/ до Булевара цара Душана /зграда Екватор/, саопштено је из Ауто-мото савеза Републике Српске.

У случају неповољних временских прилика манифестација у Бањалуци биће помјерена за други дан.

Овогодишња "Конференција беба" биће одржана у 39 локалних заједница у Српској, што је значајан искорак у односу на 2006. годину, када су само три локалне заједнице приступиле организацији ове манифестације.

Министарство породице омладине и спорта Републике Српске упутило је иницијативу свим локалним заједницама да планирају и организују ове манифестације јер је то добра прилика да буде указано на значај породице и породичних вриједности.

Новина у овогодишњим манифестацијама је организовање такмичења очева у пресвлачењу беба.