ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Стање на путевима24/06/2019

ПРЕТЕЖНО ВЛАЖНИ КОЛОВОЗИ

 

БАЊАЛУКА, 24. ЈУНА /СРНА/ - У Републици Српској саобраћај се одвија по претежно влажним и клизавим коловозима, а на граничним прелазима задржавања нису дужа од 30 минута, саопштено је из Ауто-мото савеза Српске.

 

На дионицама које пролазе кроз усјеке и поред камених косина учестали су одрони земље и камења на коловоз.

Актуелни су радови на дионици магистралног пута Милићи-Власеница и регионалног пута Братунац-гранични прелаз са Србијом, због чега се врши наизмјенично пропуштање возила, једном траком.

Због санације клизишта, на ауто-путу Градишка-Бањалука, измијењен је режим одвијања саобраћаја, па је неопходна опрезнија вожња и поштивање саобраћајне сигнализације.

У току је постављање камера за контролу брзине на ауто-путу Градишка-Бањалука, локалитет Маховљанске петље, због чега је измијењен режим одвијања саобраћаја.

На истом ауто-путу, због изградње наплатне станице "Чатрња", измијењен је режим одвијања саобраћаја.

У току је изградња и спровођење привременог система наплате путарине на ауто-путу "9. јануар", Бањалука-Добој, на петљи Маховљани, због чега је на овом локалитету измијењен режим одвијања саобраћаја.

Због деминирања терена на деминерском радилишту "Клакари Доњи осам, 13 и 14", општина Брод долази до привремених обустава саобраћаја на дионици магистралног пута Брод-Оџак радним данима од 8.00 до 15.00 часова, у интервалима 30 минута обуставе и 10 минута пропуштања саобраћаја.

Режим одвијања саобраћаја, због радова, измијењен је на дионици магистралног пута Бањалука /Ребровац/-Челинац и на дионици Челинац-Котор Варош. Саобраћај се одвија наизмјенично једном траком.

Због оштећења надвожњака код НИС петрол пумпе у Tрну, саобраћај се преко надвожњака одвија једном траком, док теретна возила не саобраћају.

Саобраћај се на дионици магистралног пута Крупац-Богатићи, на подручју општина Источна Илиџа и Tрново, одвија наизмјенично, једном траком, због изградње мале хидроелектране Крупац на ријеци Жељезници.

На дионици магистралног пута Брод на Дрини-Шћепан Поље забрањен је саобраћај за сва возила чија укупна маса прелази 16 тона.

Због активираних клизишта, једном траком, наизмјеничним пропуштањем возила, саобраћај се одвија на регионалним путевима Карановац-Кнежево, у мјесту Љубачево, Укрина-Горња Вијака и Лопаре /Мачковац/-Челић.

Саобраћај је, због покретања клизишта, потпуно обустављен на локалном путу Сводна-Брезици, општина Нови Град.

На локалном путу Горња и Доња Пискавица, у мјесту Стрике, саобраћај се, због активираног клизишта, одвија једном траком, наизмјенично.

У Бањалуци ће до 2. септембра сваке суботе од 18.00 часова до понедјељка до 5.30 часова Улица краља Петра Првог Карађорђевића, на дијелу од хотела "Босна" до Улице Марије Бурсаћ, бити затворена за четвороточкаше и претворена у пјешачку зону.

Због изградње источног транзита, обустављен је саобраћај у Крфској улици, на дијелу од Улице цара Лазара до Улице патријарха Арсенија Чарнојевића.

Због вјерске манифестације у Подмилачју данас неће бити обустављен саобраћај на магистралном путу у Јајцу, на мосту преко ријеке Пливе.

Због одржавања вјерске манифестације у Подмилачју, данас од 6.00 до 16.00 часова на магистралном путу Јајце-Подмилачје-Бањалука забрањен је саобраћај теретним возилима. Саобраћај теретних возила биће преусмјерен путним правцима Јајце-Мркоњић Град-Бањалука, Јајце-Шипово-Купрес и Tравник-Скендер Вакуф-Бањалука.

До поноћи је на подручју Средњобосанског кантона забрањен превоз експлозивних материја и вангабаритног терета.

На магистралном путу Зеница-Немила, због санационих радова у тунелу Врандук два саобраћа се наизмјенично, једном траком. Tоком дана, због појачане фреквенције возила на овој дионици, формирају се дуге колоне у оба смјера.

Путничка возила могу користити алтернативни правац Зеница-Tетово-Немила.

И на овом правцу је у току асфалтирање, тако да се на мјестима радова саобраћа једном траком, уз повремене краће обуставе.

Саобраћај је забрањен за теретна возила и аутобусе на граничном прелазу Брчко-Гуња, због безбједносних разлога.