ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Политика24/06/2019

ПОДРШКА БЕОГРАДУ И У МЕЂУНАРОДНИМ ОРГАНИЗАЦИЈАМА

 

БЕОГРАД, 24. ЈУНА /СРНА/ - Азербејџан подржава територијални интегритет Србије, а Mинистарство унутрашњих послова /МУП/ Азербејџана наставиће да пружа подршку Београду у међународним организацијама, изјавио је данас у Бакуу замјеник министра унутрашњих послова Азербејџана Оруј Залов.

 

Он је током састанка са државним секретаром МУП-а Србије Биљаном Поповић Ивковић нагласио стратешке односе два министарства и двије државе.

"Наша два министарства и државе су стратешки партнери, такав је однос и наших министара унутрашњих послова, али и предсједника наше двије земље и са таквом сарадњом ћемо наставити и у будућности", рекао је Залов.

Ивковићева је упознала саговорника о аргументима Србије против поновног разматрања захтјева самопроглашеног Косова за пријем у Интерпол, саопштено је из МУП-а Србије.

"Пријем такозваног Косова у Интерпол представљао би озбиљан преседан који би довео до политизације ове међународне организације и отворио проблеме и за све друге земље које се суочавају са сепаратистичким тежњама на својим територијама", истакла је она.

Ивковићева је захвалила Азербејџану на подршци Србији на прошлогодишњој Генералној скупштини Интерпола у Дубаију у очувању поштовања међународног права, али и спречавању политизације ове професионалне полицијске организације.