ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Економија24/06/2019

ВИШКОВИЋ: РАСТЕРЕЋЕЊЕМ ПРИВРЕДЕ ДО ВЕЋИХ ПЛАТА

 

БИЈЕЉИНА, 24. ЈУНА /СРНА/ - Премијер Републике Српске Радован Вишковић изјавио је данас да Влада Српске иде ка растерећењу привреде и ослобађању привредника од неких намета како би се то претворило у повећање плата запосленима.

 

"Протеклих седам мјесеци Влада је кроз експозе и мјере Економске политике тачно трасирала шта у одређеном моменту радимо, направили смо акциони план, строго се придржавамо тог плана и ми у овом моменту немамо ниједну мјеру и ниједно обећање са пробијеним роковима", рекао је Вишковић новинарима уочи сусрета са привредницима у Бијељини.

Према његовим ријечима, донесен је низ законских рјешења, попут Закона о банкама и Закона о подстицајима, који треба да иду на руку пословним субјектима како би они олакшали своје пословање и унаприједили га, од чега корист имају држава, привредници и радници.

"Влада и привредници су на истом путу и у истој мисији да се унаприједи пословни живот у Републици Српској и грађанима обезбиједе већа примања, пензије, плате и све оно што треба, како би и на тај начин задржали наше људе на овим просторима", истакао је Вишковић.

Он је рекао да су на скупу у Бијељини окупљени најеминентнији привредници из ове регије како би се чуло њихово размишљање, идеје и приједлози за унапређење пословног амбијента.

"Све што Влада буде могла примијенити, што се може уоквирити у законску регулативу, ми смо спремни да урадимо, јер су можда неки од законских прописа или нека одредба застарјели, нису више за примјену или праве проблеме у примјени", додао је премијер.

Вишковић је рекао да Привредну комору, привреднике и Удружење послодаваца доживљава као партнере, а на данашњем скупу у Бијељини представио им је рад Владе у протеклих седам мјесеци и најавио план за наредни период.

Предсједник Подручне привредне коморе Бијељина Анто Гајић рекао је новинарима да је скуп премијера и привредника прилика за сагледавање могућности за побољшање привредног амбијента.

"У прва четири мјесеца бијељинска регија има знатно побољшану привредну активност у односу на исти период прошле године, а томе је допринијела најава изградње ауто-пута и брзе цесте на овом подручју, као и подстицаји Владе Републике Српске", оцијенио је Гајић.

Он је издвојио значајна улагања у прерађивачке капацитете на подручју Бијељине, активности Владе на обезбјеђењу наводњавања 500 хектара ораница у првој фази, као и изградњу дринског насипа.

Један од учесника скупа, директор успјешне фирме "Стеко центар" Миленко Стевановић, захвалио је премијеру Вишковићу што је показао да је уз привреднике, прати привредни развој и бори се да сваки дио Републике Српске и БиХ има добар пословни амбијент.

"Ми желимо да радимо у добром привредном амбијенту и да будемо дио свјетског привредног друштва", поручио је Стевановић.

Сусрет премијера Вишковића са привредницима бијељинскек регије одржан је у Етно-селу "Станишићи".