ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Занимљивости25/06/2019

НАПРАВИЛИ ПРАШКАСТИ ШАМПОН ЗА ПСЕ, УСКОРО РЕГИСТРУЈУ ФИРМУ

 

НОВИ ГРАД, 25. ЈУНА /СРНА/ - Хелена Крећа из Новог Града, Сања Којић из Српца и Ђорђе Кокошар из Шипова су, уз менторску подршку Фондације "Мозаик", развили пословну идеју - производе прашкасти шампон за псе, а ускоро ће регистровати фирму.

 

"За прављење шампона имали смо помоћ технолога и фармацеута. Састојци су 100 одсто природни. Користимо кукурузни скроб, соду бикарбону и есенцијално уље лаванде", рекла је Срни Крећа.

Она је навела да је употреба прашкастог шампона "Петвет" једноставна - након наношења прашак се утрља кружним покретима руке, након чега се длака пса ишчетка.

"До сада су реаговања наших купаца позитивна. Имамо продају посредством друштвених мрежа и у потрази смо за дистрибутерима за тржиште БиХ", каже Крећа.

Од идеје до реализације радили су двије године, а у плану су прашкасти шампон на бази уља чајевца и уља пеперминта.

Размишљају и о производњи течног шампона за псе, мелема за шапе и спреја против задаха паса.

Крежа је рекла да ће у предузећу које ће бити регистровано у наредна три мјесеца Фондација "Мозаик" имати 51 одсто удјела.

Она је појаснила да је веза са Фондацијом "Мозаик" из пројекта Омладинске банке који се реализује и у ове три локалне заједнице.

"Свој дио ми планирано испунити друштвеним ангажманом. У плану су нам прихватилишта за псе, да ли ћемо дати новчану помоћ, шампоне или радити. Мислимо да треба промијенити свијест грађана у вези са напуштеним псима. Нису проблем пси, већ њихови власници који више не желе да се брину о њима", каже Крећа.